Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie, akumulátor

Od: pavel999 odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mám autobaterii Starline 41 Ah 12V ... měl jsem ji docela vybitou, kamarád (automechanik) nastartoval přez kabely a řekl mi ať jezdím, že se to dobije. Ujel jsem přez 420 km. Jak zhruba může být dobitá? Když jsme ji měřili po nastartování tal tam byla hodnota 9 něčeho...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

Pokud jste najel v kuse 420km a je dobré dobíjení, měla by být naprosto nabitá, pokud jste ji měřili voltmetrem po nastartování - při běžícím motoru, a měřák ukázal pouze 9V (měl by ukázat něco okolo 13,4-14V) bude něco se soustavou dobíjení (špatný alternátor, regulátor v alternátoru, atd.)

pavel999
hodnocení

Děkuji za odpověď. No měřili jsme to a bylo tam 9V a pak jsem najezdil těch 420km ... změřili by jsme to znovu, ale on je pryč a já přístroje nemám, tak se jen ptám orientačně :)
Pokud to normálně startuje, měla by být snad ok
doplněno 01.08.14 09:38: Jen doufám, že jste těch 420 km nenajezdil jen kvůli dobití baterky, to by vás vyšla levněji nová :-D
pavel999
hodnocení

Nenene :D to jsem jezdil normálně do práce a tak. :)

isteron
hodnocení

0x

Napätie má jednotku Volty V. 9 V by bolo 75 % menovitej hodnoty napätia. Najskôr zistíš kapacitu, pri štartovaní, ako kašle a rýchlo točí štartér motorom. 41 Ah treba nabíjať prúdom najmenej 4 Ampére, po dobu 8 h.

9V je úplně vybitá baterie, bavíme-li se o 12V olověném akumulátoru
pavel999
hodnocení

No ale už startuje, prostě všechno na poprvé.. bez problemu :)

hodnocení

0x

ujel do prace a tak , takze spis kolik km je cca jedna jizda , co jste mel vse zapnute atd... bylo by , ale vhodne ji otevrit zkontrolovat stav vody v baterce a pujcit si nabijecku a dobit ji doplna. At se pak zazacatku chladnych ran nedivite.

pavel999
hodnocení

No těch 420 km... najezdil jsem je za tři dny a motor běžel skoro pořád, na pár hodin jsem šel pryč a pak zase jel. Rano a večer cesta 60 km ...

zkontroluj dobíjení a měř volty na baterii při startu neměli by jít pod 8V dále očisti svorky a kontakty baterie,očisti to plusový oko na alternátoru a zkontroluj očisti ukostření kastle a motoru popřípadě si natáhni novou kostru z baterie přímo na motor

osobně bych baterii vyndal celonočně nabíjel a pokud bych do 14 dnů nenastartoval tak bych šel pro jinou silnější a ne starlaine nemam s nima dobrý zkušenosti pokud chceš nákou levnější tak já si sehnal za dobrou cenu proforce a mám jí 3 roky a nevim o ní

hodnocení

0x

nevím jak máte baterii starou a co se s ní vše dělo...ale pokud to není bezudržbová/kde se nikam nedostanete/doporučuji změřit hustotu elektrolitu v jednotlivých článcích/hustoměrem na baterie/ a i laik pozná podle popisu na plováku kam hladina vystoupila co má dále dělat-jestli je to na 100% nebo dobít..nebo vadný článek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]