Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s bionaftou v tomto autě?
Myslíte, že to uškodí?
nevím co znamená to Ičko za tím Dčkem jestli je to stříkačka nebo ne?
Nemůžu říct jak u Transita, každopádně mě na Fordu Galaxy po nějaké době odrovnala čerpadlo. Napřed to bylo dobrý, ušetřilo se pár korun, ale postupem času čerpadlo začalo prosakovat. Napřed jen rosilo, ale později to bylo jak průtokáč. Když si vezmu kolik sem ušetřila a kolik později stála oprava, tak to za to nestojí.
Samozřejmě pánové se mnou nemusí souhlasit, můžete si říct hloupá ženská, ale to je moje zkušenost.
Když trošku odbočím od tématu, tak například s citroenem jsem jezdila i na stolní olej. Tam se dávaly dva typy čerpadel. jedno olej v pohodě sežvejkalo, druhý už ne.
To Zztop- ještě bylo třetí -ROTO Diesel-na starších než byl P405.Také schroustl vše,běžně jsem jezdil jen na RO z kauflandu (rozdíl tenkrát činil 3-13kč/litr oproti naftě!)
doplněno 01.08.14 21:56:To Ando-dokonce jezdí i na transformátorový olej,a někteří jedinci tam lili nejen přefritovaný a přefiltrovaný olej,ale dokonce vím o případu že použili vyjetý převodový,ovšem ne čistý (resp.špinavýale taky přefiltrovaný)ale s naftou!
Jinak to čerpadlo roto se nedávalo do peu 405 Nikdy dle mého tehdejšího mechanika (dělá převážně Peu a spíše naftu !)z toho soudím,že to mohly mít straší BéXa (od 82 ).
Bionafta sice motor asi uplně nezničí, ale finančně nemá smysl ji kupovat.
Bionafta zvedne spotřebu motorou o tolik, že se cena obou paliv vyrovná. takže pokud ji nemáte zdarma, tak je nesmysl ji používat.
Zkoušeli jsme to na 5ti autech a výsledek všude stejný.
doplněno 01.08.14 10:48:Tak záleží na Vás. Já sem kupoval bionaftu cca o 5,-Kč levněji než normální a to se nevyplatilo.
Nicméně klidně si to zkuste. Změřte si spotřebu na normální naftě a pak natankujte třeba 2x plnou bionafty. Podle mě na celé nádrži ušetříte strašně malou částku.
Jinak bionafta dobře rozpouští usazeniny z motoru a palivové soustavy, proto se pak ucpávají filtry a vstřikovače... Takže pokud se na ni rozhodnete jezdit, tak po pár nádržích byste měl alespoň vyměnit palivový filtr.
Nebál bych se říci že jde o klasický předkomůrkový diesel kde to i nic neznamená ,výkon tomu nasvědčuje + vyčteno na power fóru!
Takže doporučím zjisti zda-li je to přímovstřikový D nebo zda-li je to předkomůrkový.Pkd předkomůrkáč,tak jaké čerpadlo,pkd to bude od Boše,klidně bionaftu, včetně RO (ro ale jen do cca +5°C pod již jen naředěný! Do přímovstřiků asi ne nebo ředit motorovou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.