Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel vozidla x registr vozidel

Od: saimon odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem majitelem vozidla, kdy v registrech (i Velký a malý techničák) figuruje ještě původní majitel (provedl však odhlášení a já auto zatím nepřihlásil na sebe).

Můj dotaz je ten, zda je možné vozidlo zaregistrovat na přítelkyni (nebo na někoho jiného než na mě) a dále být majitelem a zda z toho plynou nějaká rizika?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

2x

Dobrý den, auto můžete bez problému zaregistrovat na přítelkyni. Kupní smlouva určuje vlastnictví, nikoliov zápis v registru. Takže auto může být napsané na ní, jen bude v ORV uvedeno: Provozovatel je zároveň vlastníkem: NE. Bender

hodnocení

0x

Odhlášení a kupní smlouva na Vás (už máte). Evidenční prohlídka na přítelkyni, přihlášení na přítelkyni. Absolvoval jsem před cca 10 lety. Jen se nepamatuji, jestli nemusel být ještě nějaký papír mezi Vámi a přítelkyní, ale myslím, že ne. Dodnes to mám tak.

doplněno 31.07.14 13:04:

Pravda, plná moc to byla. Ale možná ji nakonec ani nechěli, fakt nevím. U přepisu jsme totiž statovali oba. Navíc v mém případě nešlo o přítelkyni, ale o manželku.

hodnocení

0x

Určitě to jde,ale nevím jestli nebude potřeba plná moc mezi Vámi a přítelkyní. Ale pokud zaregistrujete vozidlo na přítelkyni,tak by měla být majitel ona a ne vy. To by jste jinak musel být majitel vy a ona jen provozovatel. Nejlepší by ale bylo se informovat přímo na registru,určitě vám poradí

hodnocení

0x
Plnou moc jeste nebo kupni smlouva za 1kc.

hdow
hodnocení

0x

Druhá věta dotazu - takhle to nejde. Vlastníkem vozidla je osoba uvedená v TP.

saimonx
hodnocení

v TP je uveden předchozí majitel vozidla (jak jsem již psal, vozidlo na mě není stále registrováno, kupní smlouvu samozřejmě ale mám).

Můj nový dotaz tedy zní, bylo by možné přítelkyni vozidlo odprodat za symbolickou korunu a následně na ni vozidlo zaregistrovat?

Nebo musím nyní odhlášené vozidlo nejprve s kupní smlouvu zapsat na sebe a následně po prodeji na ni? V tom případě budu zbytečně platit za registraci cca 4000Kč. Šlo by to i jinak?

Kde jste přišel na ty 4000kč? zatím se platí za převod 800kč!

buss
hodnocení

0x

Budete s tím mít při průšvihu problémy. Dnešní zákon je bohužel nedokonalý, registrace je jen evidenční úkon ( v TP je ale kolonka vlastník, že? + z. 56/2001). Nechte se jeden zapsat jako provozovatel.

erikch*
...zaznělo zde bohužel spoustu mýtů-vlastnictví neurčuje zápis v TP...žádné potíže při prusvihu také nebudou...zkratka zajdete na úřad s protokolem evidence.kontroly uvedeným na osobu na niž chcete dokončit přepis vozidla,tuto osobu vy necháte zapsat-jelikoz je odhlášení na vas budete úředníci ztotožněn a jako oprávněna osoba ve vztahu k registru mate plné právo dokončit převod třeba na Karla Okurku(pokud na jeho jméno bude evid.kontrola z STK),a ten jen předloží opět doklad totožnosti,nebo vy jeho i neoverenou plnou moc s nacionaly k dokončení převodu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]