Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem majitelem vozidla, kdy v registrech (i Velký a malý techničák) figuruje ještě původní majitel (provedl však odhlášení a já auto zatím nepřihlásil na sebe).
Můj dotaz je ten, zda je možné vozidlo zaregistrovat na přítelkyni (nebo na někoho jiného než na mě) a dále být majitelem a zda z toho plynou nějaká rizika?
Děkuji
Odhlášení a kupní smlouva na Vás (už máte). Evidenční prohlídka na přítelkyni, přihlášení na přítelkyni. Absolvoval jsem před cca 10 lety. Jen se nepamatuji, jestli nemusel být ještě nějaký papír mezi Vámi a přítelkyní, ale myslím, že ne. Dodnes to mám tak.
doplněno 31.07.14 13:04:Pravda, plná moc to byla. Ale možná ji nakonec ani nechěli, fakt nevím. U přepisu jsme totiž statovali oba. Navíc v mém případě nešlo o přítelkyni, ale o manželku.
v TP je uveden předchozí majitel vozidla (jak jsem již psal, vozidlo na mě není stále registrováno, kupní smlouvu samozřejmě ale mám).
Můj nový dotaz tedy zní, bylo by možné přítelkyni vozidlo odprodat za symbolickou korunu a následně na ni vozidlo zaregistrovat?
Nebo musím nyní odhlášené vozidlo nejprve s kupní smlouvu zapsat na sebe a následně po prodeji na ni? V tom případě budu zbytečně platit za registraci cca 4000Kč. Šlo by to i jinak?
Budete s tím mít při průšvihu problémy. Dnešní zákon je bohužel nedokonalý, registrace je jen evidenční úkon ( v TP je ale kolonka vlastník, že? + z. 56/2001). Nechte se jeden zapsat jako provozovatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.