Nejste přihlášen/a.
Ahoj obracím se sem s dotazem. Mám od bráchy půjčenou Feldu 1,3 50kW. Včera auto normálně jelo. Po chvilce se auto začalo chovat jako když dochází benzín. Dusilo se až zdechlo úplně. 2x ještě chytlo a zdechlo. Dnes jsem vyměnila relé pal. čerpadla. Bylo slyšet čerpadlo, motor běžel. Vypnula sem ho, po chvilce zkusila znovu a chová se to stejně. Při zapnutí klíčku relé cvakne, ale čerpadlo nevrčí. Udajně by tam měl být imobilizér nebo nachystanej alarm, ale dělal to někdo doma na koleně. Od baterie jsou vedený dráty pod palubovku, tam je krabička, + a - je připojeno, ale dál jsou dráty ustřižený. To jsou veškerý poznatky co mám. U čerpadla vedou 4 dráty. Předpokládám že dva jsou plovák a dva čerpadlo. Prosím dokázal by mi někdo poradit co hledat, co zkusit? Moc děkuju
Zdravíčko,měl jsem podobný problém se stejným autem a po třídenním laborování jsme zjistili,že je někde pod palubovkou "velice tajný vypínač",který jsme detekovali podle dvou kabelů vyvedených z relé(motor sice točil jako vzteklý,ale nenastartoval).Vyzkoušejte proklemovat kontakty relé a pokud nastartuje,musíte hledat kabely,které tam nepatří. Hodně zdaru. Stanley110r
vytáhnout relé čerpadla v konektoru proklemovat kontakty 30 a 87 pak by se čerpadlo mělo rozjet na stálo zkusíme start pokud pojede je problém bud v relátku nebo jeho ovládání a nebo chybí na silových kontaktech 12V co pojistky sou ok? jak sou na tom konektory v pojistkový skříni nejsou vyhnilí bude to chtít někoho kdo už se vyzná aby to opravil
nezapomenout po zkoušce tu klemu zrušit aby to čerpadlo neběhalo stále
nebo je tu možnost napojit to čerpadlo tak aby běhalo furt ale až po zapnutí klíčku -najdete měřením plus 12V po klíčku a propojíte v konektoru relé čerpadla s kontaktem 87
pokud to po propojení nepojede -je tu možnost vadného čerpadla-netlačí benzín nebo je špatný ukostření čerpadla opět by měl závadu hledat někdo kdo se vyzná
Oddekluj v podlaze poklop nad čerpadlem (pod zadními sedadli a kobercem) a odpoj ten velký konektor.
Barevně to měl Favorit takto, ale Felda by to mohla míti podobné. Krajní tlusté vodiče bílý a červený jsou přívody na motorek čerpadla. Prostřední žlutý a modrý jsou na reostat plováku (při zkratu ukazuje palivoměr 0 litrů prázdná nádrž).
Tedy v každém případě dej žárovku zapomocí drátků na krajní piny konektoru (jedno jak polarizovat - není to LED dioda) a otoč klíčkem do první polohy. Relátko cvakne a žárovka po tu dobu bude svítit a zhasne. Při startování musí svítit - čerpadlo tak čerpá.
Pokud je tohle vpořádku, tak je KO čerpadlo a tímto otvorem se mění. Kupuje se jen motorek a pozor na rozdíly SPi (jednobody) čerpadel a MPi čerpadel (SPi dává 3bary a MPi až 5barů).
doplněno 31.07.14 15:05:Hnědý nebo Bílý je kostra a červený + do čerpadla.
doplněno 31.07.14 15:08:
Moc díky za rady, vzala jsem si od všeho něco. Když změřím přívod k čerpadlu, tak po zapnutí klíčku zhruba po dobu co čerpadlo by mělo být slyšet, tak tam jde 12V pak to spadne na 4 a něco. Po vypnutí zapalování se to ještě chvilinku drží, pak to spadn na 0. Zkoušela jsem čerpadlo natvrdo napojit na baterku, jestli aspoň zavrčí a nedělo se nic. V motoru jsem měla přívod odpojenej aby to nebylo natlakovaný. To dnešní chytnutí byl asi poslední záchvěv před smrtí. Každopádně díky za rady.
Díky já mám auta jako koníčka. Učím se ale všechno za pochodu. Prostě to co je zrovna potřeba to udělám, jen s elektrikou si moc nerozumím ale ono už se to bez ní dnes neobejde. Svýmu autu se teť ale věnovat nemůžu. Proto jsem to řešila půjčením auta od bráchy a takhle to dopadlo.
pokud to čerpadlo po napojení na tvrdo nejde tak je pravděpodobně po smrti ještě bych koukl neb se mi to stalo na fafounu jestly neupadl drátek přímo z konektoru na samotným čerpadle -musí se za pomoci velkého plohého šroubováku a kladiva povolit ta umělohmotná matka před tim vycvaknout konektor a sundat hadičky,pak se sundá to vrchní víko a pod nim uvnitř nádrže zkontrolujem ty přívodní dráty
Tak čerpadlo jsem úspěšně vydolovala ven. Sakra jak mohl někdo narvat tak velkou věc do tak malý díry :D Dráty v nádrži přímo na čerpadle jsou v pořádku, takže asi chcíplo přímo to čerpadlo. Ještě bych k tomu ale měla jeden dotaz. Vyndala jsem čerpadlo i s plastovým obalem z držáku co je na něm plovák. Jde vyndat i čerpadýlko (kovovej válec) z toho plastovýho obalu? Případně jak? Snažila sem se to opatrně vyndat, ale nechci to polámat. Přijde mi to jako takovej ten křehkej plast co se rád štípe a praská.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.