Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava konektoru faston na kabeláži

Od: host* odpovědí: 5 změna:

Ví někdo, jak se dá z plastové kostky konektoru přívodu kabelů k blinkru Škoda Favorit a podobných vyndat fastonový (nožový, plochý) konektor? Plochá dutinka (zásuvka) s nalisovaným přívodem od kabelu v konektoru drží a nejde vyndat. Montáž asi bude jednoduchá: na druhý konec dutinky se nasadí a nalisuje (nakrimpuje) přívodní kabel a asi se jenom jednoduše zasune do plastové kostky až to zacvakne. Ale jak to vyndat, kdo ví? díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ten konektor má zajištovací zobáčky ty musíš za pomoci tenkýho šroubováku či tkzv.vypichováku narovnat a pak to bez problému vytáhneš

host*
hodnocení

Díky za radu. Tedy vpíchnout tenký šroubováček do výřezu konektoru zepředu a tlačit? Zkoušel jsem tam píchnout špendlíkem, ale nic, takže asi širší nástroj a větší silou?

gumidek*
hodnocení

2x

Na fastonu je zajišťovací jazyk, aby při zapojování konektoru Fastony nevypadly.

Stačí ho šroubováčkem zamáčknout a pak vysunout, dát nový a zasunout.

Na Faston zásuvkách je jakoby na spodní rovné straně a tam stačí zasunout mini plochý šroubovák a jakoby jazyk přihnout směrem dovnitř k Fastonu.

Oprava konektoru faston na kabeláži
Oprava konektoru faston na kabeláži #2
Oprava konektoru faston na kabeláži #3
host*
hodnocení

No to je ono! Díky za rady. Zvenku to vidět není a takhle si to dá pochopit a snad se mi to s vhodným plochým nástrojem povede.

thebellenik
hodnocení

0x

Narazil jsem na tento příspěvek, který mi pomohl dostat konektor ven. K rychlejšímu pochopení by mi pomohla ještě informace, že zajišťovací jazyk je přímo na konektoru, původně jsem jej hledal v té plastové krabičce. Mimochodem tento konektor se kromě aut jako Škoda Favorit objevuje také v myčce AEG/Electrolux Favorit :) Využil jsem při výměně tachodynama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma fastony

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]