Nejste přihlášen/a.
Ví někdo, jak se dá z plastové kostky konektoru přívodu kabelů k blinkru Škoda Favorit a podobných vyndat fastonový (nožový, plochý) konektor? Plochá dutinka (zásuvka) s nalisovaným přívodem od kabelu v konektoru drží a nejde vyndat. Montáž asi bude jednoduchá: na druhý konec dutinky se nasadí a nalisuje (nakrimpuje) přívodní kabel a asi se jenom jednoduše zasune do plastové kostky až to zacvakne. Ale jak to vyndat, kdo ví? díky
ten konektor má zajištovací zobáčky ty musíš za pomoci tenkýho šroubováku či tkzv.vypichováku narovnat a pak to bez problému vytáhneš
Na fastonu je zajišťovací jazyk, aby při zapojování konektoru Fastony nevypadly.
Stačí ho šroubováčkem zamáčknout a pak vysunout, dát nový a zasunout.
Na Faston zásuvkách je jakoby na spodní rovné straně a tam stačí zasunout mini plochý šroubovák a jakoby jazyk přihnout směrem dovnitř k Fastonu.
Narazil jsem na tento příspěvek, který mi pomohl dostat konektor ven. K rychlejšímu pochopení by mi pomohla ještě informace, že zajišťovací jazyk je přímo na konektoru, původně jsem jej hledal v té plastové krabičce. Mimochodem tento konektor se kromě aut jako Škoda Favorit objevuje také v myčce AEG/Electrolux Favorit Využil jsem při výměně tachodynama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.