Nejste přihlášen/a.
Neví někdo, jestli jsem povinná odpovídat ČKP na jejich výzvu, pokud jsem si zcela jistá, že zaslali neoprávněnou pohledávku? Tj. zda mohu dělat mrtvého broučka a nechat to dojít až k tomu, že budu muset k soudu. Nechce se mi dělat jim pimpáska, který na povel běží a hledá dokumenty, posléze je musí někde nascanovat a doporučeně odeslat.
Může se stát, že pošlou dopis, že byly Vaše doklady v pořádku a následně za nějakou dobu přijde opět výzva s pohledávkou. Vy, ale musíte opět reagovat, i kdyby to bylo několikrát dokola, jinak byste vše prohrála, už zde myslím byly zmiňovány i takové zkušenosti. - pt
Přece není možné, abych prohrála soud, pakliže jsem SPZ dala řádně do depozita a na pojišťovně jsem musela zdokladovat, že jsou čísla v depozitu, aby mi odhlásili pojistku. Následně jsem musela doložit při vyzvedávání čísel, že mám auto pojištěné, aby mi SPZ vrátili z depozita. ČKP nic nekontroluje, je to výhradně jejich chyba.
Máte pravdu. Pokud jste si 100% jistá, že máte vše v pořádku a jste schopna to doložit, tak dopis z ČKP ignorujte. Oni po určité době podají k soudu návrh na vydání platebního rozkazu a vám dorazí od soudu obsílka (pozor, u ní platí tzv. fikce doručení, takže nepřevzetí nic neřeší). Vy na ní musíte do 15 dnů soudu odpovědět, že podáváte proti tomuto rozkazu odpor (dosud netřeba nic dokládat, řiďte se poučením od soudu). Soud rozkaz zruší a nařídí jednání v dané věci. V tuto chvíli přijdou na řadu vaše důkazy. A pokud soud přesvědčíte (zvlášť máte-li nějaké úřední potvrzení), soud návrh ČKP zamítne a vám budou přiznány náhrady účelně vynaložených nákladů (poštovné, advokát sepisující odpor a zastupující vás u soudu, atd.).
Tolik vše, žádná věda v tom není a netřeba se hroutit. Hlavně bacha na těch 15 dní u toho rozkazu.
tomík má pravdu, avšak stejně to skenování a dokazování Vás dříve nebo později nemine, navíc pak nemůžete nadávat na soudy, že nic nedělají a netrestají zločince když musí řešit takovéto prkotiny, kterých tam mají vyjma trestních a vazebních věcí nespočet Pak nadávejte pouze sama na sebe
Je úsměvné, že si myslíte, že přidáte "trochu" práce policii, protože v první řadě přiděláte práci sobě. Nejedná se totiž o trestný čin, jelikož ČKP jede podle zákonů, jedná se max. o nějaké profesní pochybení, které policie neřeší, takže stížnost směřovat na ČKP popř. k jejich nadřízenému orgánu, kterým určitě není policie. Ta naopak Vaše "oznámení" založí bez dalšího opatření.
Dělejte, jak myslíte, ale pak bude pozdě. Vyhledejte si zde témata s ČKP a přečtěte si různé příběhy. - pt
U CKP je možné vše a žel přes presumpci neviny musíte Vy dokazovat CKP že jste nemusela platit-prodej-KS,depozit -zápis v tp,trvalé vyřazení -zápis v TP...
Pokud si myslíte,že nemusíte nic dokazovat,tak jim nic nedokazujte,ale až Vám přijde výzva od exekutorů že jste toto nezaplatil tak se to opět budete ptát jak na to!
Jinak všechny rady jsou dobré-jak Asd,tak JirkaPaM včetně Pt!
Děkuji za váš čas, který jste investovali, abyste mi poradili
Ještě mám pár dní čas, ale vzhledem k tomu, že mám vše zdokladované i zapsané v technickém průkazu a opravdu moc chci aspoń trochu těm gaunerům uškodit, nechám to asi dojít k soudu. Trestním oznámením přidám trochu práce pouze policii a to nakonec mohu udělat i při vyzvání soudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.