Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvolnit zaseklý bezpečností pás ve 206

Od: juras* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám Peugeot 206 a chtěl jsem sundat potahy ze zadních sedadel, sklopil jsem zadní opěradlo a zasekl se mi středový zadní pás v napnuté pozici. Opěradlo jde dát těžko do normální polohy, pás je napnutý přes opěradlo. Nevíte, jak a kde to rozdělat a uvolnit? (zezadu, ze shora na opěradle)? Potřeuji pás protáhnout okem na potahu, lze pás vymotat?

Díky,

Jirka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pažouta jsem nikdy neměl, ve feldě se mi seká pás občas polovytažený. Na demontáž nikdy nedošlo. Stačilo vždycky projet auto pár desítek metrů po standardní české silnici (plné hrbolů) a uvolnilo se samo... Ovšem pás nesmí být napnutý.

gumidek*
hodnocení

0x

Postup platí snad pro všechny pásy.

Pás nejprve uvolni, aby nebyl jak struna. Buď manipulací ze sedačkou nebo jinak.

Jak bude alespoň mírně prověšen, tak cukej pásem (jakože napínej a rychle uvolňuj). Ten zoubek blokace by měl povolit a to jen za předpokladu, že není po něm (nebo není jinak zaseknutý do toho ozubeného kolečka) a automobil musí být vodorovně. Naviják se totiž při brždění odstředivou silou vykývne a blokuje odvíjení pásu (drží člověka v sedačce). Vykývnout se ovšem může i na nakloněné rovině.

Pokud je naviják v sedačce, tak musí být naviják ve správné poloze postaven jiným způsobem (demontáž sedačky nebo auto čumákem do prudkého stoupání.

juras*
hodnocení

Díky, pás je mírně uvolněný, když je opěradlo sklopené( jinak našponovaný). Zkoušel jsem s ním cukat, rychle, pomalu, ale vždy se zasekl.. :(

Ještě by mě zajímalo, zda je lehčí uvolnit pás "nahoře" nebo "dole" abych mohl vytáhnout ten potah (nahoře na opěradlo je oko, kudy je pás protažen)...

erikch*
Vyndejte zadní sedačky(operadlo+sedan) a odsroubujte plast.kryty-torx vel.20,zároveň i horní uchycení pasu-vel 19",pak odsroubujte i spodek pasu a po demontáži zkuste s celým pasem pootacenim a "kvrdlanim" uvolnit tu kuličku uvnitř co drží rozetu...ta kulička tam ma vymezenou takovou jakoby klec a pokud se dostane mi.o už neuvolní tu aretaci,proto je pas zasekla a nejde ani tam a ani na druhou stranu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]