Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupec žádá slevu na ceně

Od: robi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, před 14 dny jsem prodal fiata starého 19 let za necelé 4 000,- kč . Měl jsem za to , že to koupí někdo na náhradní díly a třeba ještě někomu poslouží. Auto mělo propadlou TK, rozsáhlou korozi podvozku, poměrně velké úniky oleje z motoru, "tuhé řazení",auto bylo "kleplé" na předek (výměna chladiče,držáku motoru, přední kapoty, nárazníku.)

To vše bylo zjevné už při koupi auta. kupní smlouva byla velmi obecná ( nenapadlo mne, že by auto za pár šupů stálo za nějaké caviky)..Měl jsem tam dokonce klauzuli , že kupující kupuje vozidlo jak "stojí a leží."...a přece ...

Za 14 dní volál kupec celý rozezlený, že nejde řadit, do auta už navrážel spoustu peněz a buď vrátím 1000,-kč z kupní ceny nebo mi auto přihraje před barák a bude chtít všechny náklady spojené s opravami vozu po mně.

Zajímalo by mne jaký máte názor na možnodt vývoje dané situace. Mám mu vrátit 1000,- kč z ceny nebo mám vzdorovat a příjmout případný soudní spor, kde mi to za "skryté vady" může soud spočítat i s následnými opravami k úhradě?

Děkuji za případná doporučení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nic mu nevracejte. U auta za 4tisíce musí čekat snad všechno, kromě toho že to bude jezdit jako nové.

Pokud chce, ať se soudí. Nemá šanci.

zztop*
hodnocení

4x

Záleží jak a co přesně máte ve smlouvě, ale poslal bych ho do prdelky s tím, že ať ho vrátí, ale ve stavu v jakém bylo a ne po jeho rádoby zásazích a že mu samozřejmě napočítáte půjčovné kilo na den.

hodnocení

1x

Poslat někam .Viděl v jakém stavu je a za cenu 4000kč to je tak okorát za cenu šrotu takže at si trhne!

asd*
hodnocení

0x

Poslal bych ho do háje s tím, že jsem ochoten vzít vozidlo zpět, ovšem pouze v původním stavu + nájemné za opotřebení po dobu používání.

Pokud vám to přistaví před barák - je to jeho auto a může si ho parkovat kde chce, za špatné parkování ponese následky on (stání na zeleni atd.)

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, pokud smlouva má alespoň základní formu dle informací na internetu (k dispozici ke stažení) a občasnkého zákoníku a kupec měl možnost se sám rozhodnout, tak to neřešte. Prostě je to už šrot a tak to musí brát. Navíc, pokud by kupec chtěl, tak to střelí jako ekolikvidaci oproti novému vozu za minimálně 5000,-Kč, takže peníze má zpátky. Za mě neřešit a klidně spát, pokud máte papír od něho podepsaný a byl ve dvou vyhotoveních.

P.S.: Takto byste mohl platit celý život, za týden příjde, že došel benzín a že chce 1000 na něj. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]