Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřihlášené vozidlo

Od: horac odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám takový dotaz. Když sem koupil auto (z bazaru) dostal sem velký i malý TP, plnou moc na přihlášení, ale malý TP je bohužel procvaknutý (myslím už od února) a auto sem koupil asi před měsícem a zatím jsem ho nepřihlásil (v lhůtě 10dní od koupi vozidla). Vozidlo jsem pojistil hned druhý den a zelenou kartu mám. Může mi policista dát pokutu, když mě zastaví při běžné silniční kontrole?

Děkuji za Vaše odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
Vy jste nedokončil proces převodu v registru který započal odhlasenim na...a na který se vztahuje ona 10 denní lhůta pro nahlášení změny... na ono dokončení už lhůta není,proto neni-li malý(ORV) omezen časové(platnost do...) zapsáno v TP můžete legálně jezdit...on je totiž ten problém ze úředníci svévolné znehodnocují veřejnou listinu(kterou malý technicky je) aniž by pro to měli. nějakou oporu v zákoně...ale to je. na delší povídání...

we
hodnocení

0x

pojištění dobrý..., ale jezdit s nepřihlášeným je problém, neboť § 6 zákona 56/2001 Sb. ... Každý kdo hodlá provozovat... ...no a vy jste jezdil...provozoval...

To We-lituji,ale nemáte pravdu! Toto se na výše uvedený přiklad se nevztahuje to vozidlo je přece přihlášeno,byť na jiného majitele ! Toto by se týkalo funglovky nebo dovozu do ČR a tudíž NEZAPSANÉ v registru!

buss
hodnocení

0x

Nastudujte si zák. č. 56/2001 v posledním znění. Vaše auto registrované je! Ale něco tady nesedí, vy neříkáte, co učinil prodejce, jak to vypadá, tak on uvedl kupce a proto "poznačený" ORV, což říká, že není dokončen převod, auto je v "polopřevodu", visíí. Jezdit pochopitelně můžete. V této republičce bohužel není jednotný postup, každý úřad se na to dívá jinak, tedy na tu 10 denní lhůtu. Tedy vezměte zákon..., volejte, zajděte na svůj OdbDSA pro relevantní informaci.
Ostatně, je toto uvedeno mezi přestupky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]