Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový dotaz. Když sem koupil auto (z bazaru) dostal sem velký i malý TP, plnou moc na přihlášení, ale malý TP je bohužel procvaknutý (myslím už od února) a auto sem koupil asi před měsícem a zatím jsem ho nepřihlásil (v lhůtě 10dní od koupi vozidla). Vozidlo jsem pojistil hned druhý den a zelenou kartu mám. Může mi policista dát pokutu, když mě zastaví při běžné silniční kontrole?
Děkuji za Vaše odpovědi
pojištění dobrý..., ale jezdit s nepřihlášeným je problém, neboť § 6 zákona 56/2001 Sb. ... Každý kdo hodlá provozovat... ...no a vy jste jezdil...provozoval...
Nastudujte si zák. č. 56/2001 v posledním znění. Vaše auto registrované je! Ale něco tady nesedí, vy neříkáte, co učinil prodejce, jak to vypadá, tak on uvedl kupce a proto "poznačený" ORV, což říká, že není dokončen převod, auto je v "polopřevodu", visíí. Jezdit pochopitelně můžete. V této republičce bohužel není jednotný postup, každý úřad se na to dívá jinak, tedy na tu 10 denní lhůtu. Tedy vezměte zákon..., volejte, zajděte na svůj OdbDSA pro relevantní informaci.
Ostatně, je toto uvedeno mezi přestupky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.