Nejste přihlášen/a.
Zdejší rádcové,
mám Š Fabii kombi. Byl jsem nyní na dva týdny v dovolené a dnes jsem vyjel po této době autem. Jakmile jedu už tak nad 30 km/h (při nižší rychlosti to je těžké pozorovat) mám pocit, jakobych měl v kufru auta snad tisicikolivoý náklad nebo jakobych za autem táhl těžký vozík, nemám prostě pocit, jakoby bylo auto takové "volné". Kontroloval jsem tlak v penumatiká - OK.
Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno?
S dovolení bych využil tento dotaz a rovnou bych se zeptal.
Auto jsem kupoval jako nové, nyní má najeto nějakých 160 tis, řazení jde hezky volně. Ale mám problém se spojkou. Když ji pomalu zvedám od podlahy, tak nic se neděje, najednou v jednom místě (snad pár mm) zabirá, jdu jen o trošku výš a už mi to zdechne. Dříve to nedělalo. Může prokluzovat nebo být nějak jinak vandá spojka? Dělá mi to problém hlavně při rozejdu do kopce, když nemám vypnuté rádio a ticho, abych poznal kde je spojka, tak buď trochu už sjedu dolů nebo mi to chcípne.
Ad 1-zkontrolovat jak radí zadní brzdy,předpokládám,že fóbie mají ručku na zadek a ne jako moje na předek,takže kontrola zda-li se pakny -destičky po uvonění ručky vrací,dosti často zareznou lanovody a pak po použití ručky přibrzduje!
Ad 2.zařadit 3°stát na brzdě,a na plnej plyn a pusti spojku-chcípne-li motor je spojka OK,bede vrčet dál je spojka KO! Pozor na bezpečnost,mít dostatek prostoru před autem,pro jistotu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.