Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka vynechává při určité poloze plynu

Od: novada* odpovědí: 4 změna:

Začala mi vynechávat jawa betka.. Když jsem jí koupil jetou, bylo vše cajk.. Teď jedu do čtvrtky plynu.. Za čtvrtkou plynu se objeví "mrtvý bod" a začne to brzdit motorem.. Po přidání ještě víc to jde zas normálně až do maxima.. Je fakt, že mi došel benzín - vyjel jsem nádrž do sucha. Takže by mohly být přicpaný trysky. Co myslíte? Jedná se o 82cc Shupa kit a přetryskovaný karburátor ale velikost trysky nevím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

1x

No, asi bych šel v první řadě po karburátoru. To, že se vyjede nádrž do sucha ničemu nevadí, ovšem když se jede na rezervu a není v přívodu do karburátoru dobrý filtr, může se stát, že se do něj dostanou nečistoty nebo voda které byly na dně nádrže. Do karburátoru se může dostat voda i tím, že nateče po plynovém lanku za většího deště.
Takže vyčistit karburátor, překontrolovat trysky a pak bádat dále.

doplněno 28.07.14 22:49:

Když to před tím jezdilo dobře, tak to znamená, že po odstranění problému to zase bude fungovat. Pokud se do karburátoru nedělají nějaké mechanické zásahy, tak se sám od sebe nezkazí. Nevím jak jsi to čistil, jen vypustit je málo. Chce to sundat plovákovku a zkontrolovat i trysky, všechno perfektně vyčistit.

Karburátorem to také nemusí být, je více možností. Třeba volný konektor na zapalovací cívce a další. Dělám motorky leta a i na stará kolena mne nějaký "chocholoušek" občas dostane. Někdo tu motorku musel tunovat a ladit tak by měl také poradit.
To že se tam dá jiný karburátor může být v mnoha ohledech horší, naladění ke konkretnímu motoru může být někdy trochu věda. Je to o zkušenosti a také třeba o hodně laborování a musí být i ladicí prvky jako jsou různé trysky, jehly, komínky a třeba i šoupátka. Karburátor naladěný pro dvoutakt nefunguje dobře na čtyřtaktu, musí se jinak osadit.

novada*
hodnocení

Kdyz jsem ji koupil, tak to fungovalo dobre.. na 100%. Na zacatku sezony byl karburator cisten ultrazvukem rikal predchozi majitel. Nehrabal jsem do toho. Nechal vse tak jak to bylo. A zaclo to delat tohle. Tak asi zajdu do motoscootu at stim neco udelaji..
doplněno 29.07.14 07:44: Nemuze to byt spatnym benzinem? Nevim jak moc je to nachylny.. nabral jsem z nouze na avanti. Mam to blizko a uz jednou tam meli napytel 98 natural kterej beru kvuli kompresnimu pomeru do favorita a zustal sem malem viset na okruhu. Proste to skoro nejelo bylo to hlucny.. zkusim nabrat nekde jinde. Mohli mit i spatnou 95. Kdyz nepomuze tak rozdelam karburator.
doplněno 29.07.14 09:18: A vytahl sem svicku a byla cerna jak bota takze asi moc paliva

jmhad*
hodnocení

1x

Já souhlasím s kolegou a bral bych tu vodu

novada*
hodnocení

Vypustil jsem karburátor a znovu napustil a velký kulový. Asi bych koupil jinej. Jakej by se tam hodil? Existuje na to třeba dellorto? - měl jsem ho na babettě :D Navíc když to točim, zmačknu spojku, prudce uberu a zabrzdim tak se to zhoupne tak to zhasne.. Volnoběh zvýšen a nepomáhá to. Moc to nejede no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]