Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaké auto by jste mi doporučili jako studentovi, který je z Opavy a studuje v Brně? Jezdil bych každý týden 2x 200km, vetšina trasy vede po dálnici. Docela by mi šlo i o spotřebu, aby nebyla vyšší na dálnici než 7-7,5 l/100km, jinak mimo město tak těch 5-6 l/100km. Nejvíce se mi s těmito nároky zamlouvá motor 1.2 TSI, ale teď jaký? Koukám po seatu Ibize 77kw, toledo 63kw, skoda fabia 63kw (ta se mi úplně ale nelíbí designově), možná v nějaké akci co bude rapid 63kw, a také nové vw polo 66kw (tento motor u pola se mi zamlouvá protože už má vyřešený problém s řetězem a navíc má místo 8mi ventilů hned 16)... V autě bych chtěl jezdit vždy tak ve 3-5 lidech ty cesty z Opavy do Brna a zpět, na což bych využíval jízdomat, aby mě to cestování po dálnici nestálo mnoho. Jinak auto budu využívat každy den sám na trénink cca 20-30km + 3x týdně do školy (takže 3x 20km po městě) + o víkendech ještě takových 100-150km najezdím. Nejlepší na toto by byl diesel, protože to vychází cca na 25tisic km za rok, ale na diesel nemám peníze bohužel. Pradíte mi které auto z těchto, popřípadě doplnili nějaké další dobré auta, které by splňovalo mé podmínky a hlavně nebyla úplně shnilá při jízdě?
Zapomněl jsem napsat cenu, ta by neměla překročit 280 tisic, to je takový strop. Měl jsem vybrané to polo, jenže mi odpadla možnost odečtu 25 tisic kč za odkup vozidla, to je totiž zničené. V cene počítejte různé akce a slevy při financování.
Děkuji mnohokrát
Filip
Dobrý den. Pro Vás? Jedině naftu, nejsem sice jejím přiznivcem, ale pro Vás je to jasná volba. Tu 1.2ku neberte, je to malý objem napěchovaný turbem, takže se tomu špale na krk, protože to díky tomu turbu jede, ale objemově to na to není. Jel jste někdy felicií? Tak ta má pořád větší objem než Octavia 1.2tsi! To mějte na paměti. Sice to jede, ale nevydrží to tolik, jako by mělo. Hlavně nepočítejte s tím, že to žere tolik, jak je udáváno v tabulkových hdnotách, protože ty jsou přiškrcené pro Evropskou unii, o tom si můžete někde přečíct, jak se dnes šmelí v prototypech spotřeba před "komisařem z EU." Takže jak říkám, jedině naftu. Pokud nemáte na novou, tak si kuote ojetou. Mohu Vám doporučit klasickou 1.9ku (66,81,96 Kw). Docela to jede a málo to žere. Pak ještě můžete sehnat 1.9tdi Oktávku 74Kw 4x4, ta je fakt dost dobrá, kamarád ji má, často s ní jezdím i já a dokážu s ní jezdit i za 5,5 litrů, což je na čtyřkolku hodně slušná hodnota. Pokud se nakonec opravdu rozhodnete pro naftový motor, tak buďte při výběru hodně opatrný, protože diesel si kuouje člověk, jako Vy -> hodně najezdí! To znamená, že vybírejte přes známé nebo přes známe automechaniky a nejlíp auto, které oni sami servisují a teď ho majitel prodává. Třeba je blbost kupovat 1.9tdi rok výroby 97, která má najeto 150tis. Ta je evidentně stočená! Takže Vám doporučuji dieselový motor, protože ten Vám bude žrát málo a hlavně nejste z těch, který by ho týral popojížděním dvou kilometrů ve městě Zkrátka chcete auto, aby pro Vás pracovalo několik stovek kilometrů týdně, a proto je pro Vás diesel jasnou volbou
Toho se právě že bojím, přijde mi 160 tisíc km už docela dost a 200 tisíc za takové auto, do kterého stejně začnu jenom vrážet prachy se mi moc dávat nechce. Samozrejme na focus i mondeo jsem se dival, ale jak říkám, docela se toho obávám... Navíc nemám nikoho známého, kdo se v tom všem vyzná a šel by se mnou někde do autobazaru kouknout a něco v dobrém stavu vybrat. A ani rodičům se tato varianta úplně nelíbí, budou mě totiž co se týče oprav sponzorovat a nemají zrovna dobrý vztah k nákupu a používání ojetin. Jsou raději pro horší nové než lepší staré. :-/
160 tisíc u dieselu, o který se staralo, je nic.
Teď jsme v servisu měli Sharana 4motion 1.9 TDi v plné výbavě s najetými 420 000 km. Kdyby to někdo stočil o 200 km, budu tomu údaji asi i věřit, protože těch 420 na tom autě opravdu nebylo poznat.
Tímpadem se naskytuje otázka, jak mám sehnat ojete auto v tak dobrém stavu po majiteli který se o něj staral? Já osobně si totiž myslím, že když dal někdo auto do bazaru tak je to z nějakého důvodu, kdyby bylo auto v perfektním stavu tak si ho přeci nechá, teda pokud to není nějaký pracháč co potřebuje co 4 roky nové auto... Jediný důvod mě pak napadá ještě leasing, ale ten když je od firmy, tak mám zkušenosti, že zaměstnanec vždy na auto sere, protože ví, že za cca 5let dostane nové, tak proč by se trápil s tím, aby bylo v perfektním stavu a jezdilo co nejdéle.
Máte tedy nějaké tipy, když už ne to 1.2 TSI, tak jak vybrat kvalitní diesel v perfektním stavu?
Auta z leasingu nebyvaji na tom tak zle. Z cekeho leda vybydleny interier. Ale po technicke strance jsou OK, neb ve smlouve je i pravidcelny servis ve znackovem servisu.
Z nemecke leasingovky jsou auta lepsi. Tam se to kazdy stara (hlave o interier), protoze v cim lepsim stavu se auto vraci, tim dostanou vice na protiucet pri "nakupu"vozu noveho.
Pokud je o tuto starane, tak jezdi bez vrazeni penez. Leda zakladni servis. 160 000 je u 4 dieselu jako prd. Odpovida to 40 000 roce a to je normalni najezd.
Pokud pujdete do bazaru, tak si leda zpalatit technika, ktery tam s vami zajde. Klidne z vaseho autoservisu, ktery znate.
No a kde sehnat rozumne zajete auto? Idealne z leasigovky a je jedno jeztli z ceske nebo nemecke. Nekdy prodavaji i autosalony auta, ktere vzali na protiucet. No a pak preference znacky, ktera ma relativne blizko servis a rozumne drahe nahradni dily.
Za sebe doporucuju rozhodne mladou ojetinu nez fungl nove auto, ktere ztrati po vyjezdu z autosalonu 20% hodnoty. Taky sme tmu ale nikdy neveril
Pěkný den, je to opravdu na zvážení...280tis Kč je opravdu málo, je to tak na nějaké malé auto s benzínovým motorem, které Vám pravdu nebude vůbec vyhovovat...a navíc, jak již zde bylo zmíněno, pokud si člověk koupí nové auto, tak jakmile do něj nasedne a vyjede z autosalonu na ulici, rázem auto ztratí hodnotu o cca 25 až 30%. Daleko výhodnější je, poohlédnout se po 2 až 3 roky starém voze, za takové peníze si můžete již opravdu vybírat, navíc můžete mít auto, které má opravdu zajímavou výbavu, než mít auto, které je díky nižšímu rozpočtu jen v základní výbavě. Co se týče výběru ojetého vozu, určitě bych Vás mohl nějak nasměrovat, minimálně věřím, že jsem Vám schopen pomoct...takže pokud chcete více poradit, zanechte zde na sebe třeba email
f.hadac@gmail.com nevím jak to ale bude s komunikací, protože ve středu odpoledne jedu na závody a nevím jistě jestli tam budu mít signál na internet... ale myslím že aspoň pár rad do té středy mi určitě přijde vhod
v ojetinách se totiž moc nevyznám, jak jsem již psal, nikdy jsem jim moc nevěřil...
Jinak do ojetiny bych to viděl tak na cenu do 200 tisíc + těch zbylých 50 tisíc nechat na opravy a podobné... (ten strop 280 byl se sponzoringem rodičů)
Díky
Spotřeba 5-6l kombinovaná, 7-7,5l na dálnici splňuje mnoho aut (normálně, a nebo po přestavbě na CNG/LPG). Pokud chceš mít vždy auto obsazené a zájemce vedené na pořadník (tak atraktivním bys byl), tak vem třeba toto.
Žádný zhniloun to rozhodně není. Inzerát to můj není.
Důstojný člověk si zaslouží důstojné auto.
Odkdy je osmiválec schopný jezdit za spotřebu jako felicie?
A ten servis? To aby měl místo 280tisíc našětřeno částku s jednou nulou navíc
Paw: Neříkám, ať si koupí fildu, jen to srovnávám z hlediska spotřeby, to je snad jasné
No ale zase by mel auto vzdy plne a lidi by mel na poradniku. S fildou si nejsem jisty.
doplněno 29.07.14 07:37: Taky tam nemela byt psanaa filda, ale fabka a polo.Po přestavbě na plyn?
Nevím, jak jsou na tom tyto vozy se spolehlivostí a poruchovostí - zatím jsem podobný neměl
Pravdou je, že je potkávám stále častěji na silnici. Často se v nich vozí různí podnikatelé (podnikavci) z řad našich i cizích národností. Pak plno žen (manželek, milenek), potomků. Ty, složitosti jako je cena servisu asi netrápí.
Ale co ti, kteří si to koupí pro zvýšení ega a nepošlou to po čase pryč, ale jezdí s tím dlouhodobě? Jak je servis u těchto vozidel drahý (samozřejmě neautorizovaný)?
Pokuď chceš jezdit každý týden 400km ve 3-5 lidech, tak rovnou zapomeň na tyhle malé auta typu fábia, ibiza, rapid...
Pokuď za to budeš chtít od spolucestujících platit, tak to já bych raději jezdil vlakem.
Nechápu proč řešíš spotřebu, když to nové auto rychleji ztrací na ceně, než kolik projedeš za stejnou dobu v PHM.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.