Nejste přihlášen/a.
Po kolika km se doporučuje u Fordu výměna svíček? Děkuji.
to doporučuje výrobce svíček. mám na 30tis. km u Focuse LPG. dle manuálu 30 až 100 tis. podle materiálu, ze kterého je svíčka vyrobena. v rámci údržby je předepsáno 60 tis. u Ford Focus, předpokládám u orig.svíček Ford Motor Company
olaf71-cituji:"... orig.svíček Ford Motor Company..."Ford naposledy vyrobil zapalovací svíčku někdy ve čtyřicátých letech minulého století(tu by si tazatel do motoru těžko dával)-svíčky (nejen) nejsou dnes "originální" u žádné automobilky,originálním dílem lze nazvat jen to co si automobilka vyrobí sama(základ motoru a zhruba karoserie),jinak je to aftermarket,subdodávka...Zkrátka přestanme už podléhat reklamním kampaním automobilek,že pro naše auta jedině "originál"-je to jen marketing a technicky nesmysl...to ze přebali např.Ford svíčky od Championu do své krabičky s logem automobilky místo loga výrobce, a řádně navýší cenu,ještě neznamená že je to "originální díl...Automobilka do prvovýroby dává zrovna komponenty výrobců,s nimiž zrovna nasmlouvý nejvýhodnější cenu-takže v únoru jsou to třeba svíčky Champion,v dubnu už od Bosche..
No a k výměně samotné-správně by se vzhledem k cenám několika desítek korun/ks(klasika běžná produkce) měly měnit spolu s olejem a filtry...
doplněno 27.07.14 01:15:...ano a o to prave jde-o ten pocit "originality"...jenze situace se ma tak,ze pro automobilku je prioritou vydelat,cili koupi to nejlevnejsi mozny,oznaci svym logem(pro skutecneho vyrobce je to jedno-jde o zadane a odebrane mnozstvi od automobilky) a trada razem po znekolikanasobeni ceny mame razem "origos"...no a rikam to proto,ze v drtive vetsine je lepsi kupovat ony zhruba 4/5 dilu,ktere automobilka sama nevyrabi od renomovanych vyrobcu,protoze ty dily jsou ,opet v drtive vetsine,kvalitativne mnohem lepsi nez radoby "original"...tak to proste je a je zapotrebi koukat dal nez jen na krabicku konkretniho dilu...
nějak Ti nerozumím. pokud vyndám z auta svíčku a je na ní FoMoCo, tak je mi úplně ukradený, kdo jí vyrobil a je to pro mě originální díl. pokud je na řídící jednotce napsáno Bosch a je to tam od montáže, tak je to také originální díl. neoriginální díl bude těžko nějaký Starline atd. měnit svíčky s filtrama a olejem je rozumné, přesně odpovídá mé prvotní odpovědi, po 30tis. pokud tam naleješ to co já. já však měním olej po cca.5 tis. těch pár desítek korun mě nepo...
Ford koupí levný shit, řádně navýší cenu a s velkým ziskem prodá - to myslíš vážně? FoMoCo (Motorkraft) svíčky patří mezi nejlevnější a fungujou. A s náhradama (bez ohledu na cenu) mají Fordí motory velice často problémy = v tomhle případě jsi úplně mimo, a naopak nesmysl je kupovat cokoliv jinýho než oroginál (a je jedno která fabrika to pro Ford vyrobila)
Obecně platí svíce měnit po 30000 km
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.