Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna svíček

Od: starena* odpovědí: 5 změna:

Po kolika km se doporučuje u Fordu výměna svíček? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koukněte zda to není v manuálu vozu u feldy je měním po 30000km:)

olaf71*
hodnocení

0x

to doporučuje výrobce svíček. mám na 30tis. km u Focuse LPG. dle manuálu 30 až 100 tis. podle materiálu, ze kterého je svíčka vyrobena. v rámci údržby je předepsáno 60 tis. u Ford Focus, předpokládám u orig.svíček Ford Motor Company

erikch*

olaf71-cituji:"... orig.svíček Ford Motor Company..."Ford naposledy vyrobil zapalovací svíčku někdy ve čtyřicátých letech minulého století(tu by si tazatel do motoru těžko dával)-svíčky (nejen) nejsou dnes "originální" u žádné automobilky,originálním dílem lze nazvat jen to co si automobilka vyrobí sama(základ motoru a zhruba karoserie),jinak je to aftermarket,subdodávka...Zkrátka přestanme už podléhat reklamním kampaním automobilek,že pro naše auta jedině "originál"-je to jen marketing a technicky nesmysl...to ze přebali např.Ford svíčky od Championu do své krabičky s logem automobilky místo loga výrobce, a řádně navýší cenu,ještě neznamená že je to "originální díl...Automobilka do prvovýroby dává zrovna komponenty výrobců,s nimiž zrovna nasmlouvý nejvýhodnější cenu-takže v únoru jsou to třeba svíčky Champion,v dubnu už od Bosche..

No a k výměně samotné-správně by se vzhledem k cenám několika desítek korun/ks(klasika běžná produkce) měly měnit spolu s olejem a filtry...

doplněno 27.07.14 01:15:

...ano a o to prave jde-o ten pocit "originality"...jenze situace se ma tak,ze pro automobilku je prioritou vydelat,cili koupi to nejlevnejsi mozny,oznaci svym logem(pro skutecneho vyrobce je to jedno-jde o zadane a odebrane mnozstvi od automobilky) a trada razem po znekolikanasobeni ceny mame razem "origos"...no a rikam to proto,ze v drtive vetsine je lepsi kupovat ony zhruba 4/5 dilu,ktere automobilka sama nevyrabi od renomovanych vyrobcu,protoze ty dily jsou ,opet v drtive vetsine,kvalitativne mnohem lepsi nez radoby "original"...tak to proste je a je zapotrebi koukat dal nez jen na krabicku konkretniho dilu...

olaf71*

nějak Ti nerozumím. pokud vyndám z auta svíčku a je na ní FoMoCo, tak je mi úplně ukradený, kdo jí vyrobil a je to pro mě originální díl. pokud je na řídící jednotce napsáno Bosch a je to tam od montáže, tak je to také originální díl. neoriginální díl bude těžko nějaký Starline atd. měnit svíčky s filtrama a olejem je rozumné, přesně odpovídá mé prvotní odpovědi, po 30tis. pokud tam naleješ to co já. já však měním olej po cca.5 tis. těch pár desítek korun mě nepo...

asd*

Ford koupí levný shit, řádně navýší cenu a s velkým ziskem prodá - to myslíš vážně? FoMoCo (Motorkraft) svíčky patří mezi nejlevnější a fungujou. A s náhradama (bez ohledu na cenu) mají Fordí motory velice často problémy = v tomhle případě jsi úplně mimo, a naopak nesmysl je kupovat cokoliv jinýho než oroginál (a je jedno která fabrika to pro Ford vyrobila)

Obecně platí svíce měnit po 30000 km

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]