Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připsání kol do TP

Od: paulvandyka® odpovědí: 8 změna:

Jak to tědka je s dopsáním jiného rozměru kol a pneu do TP vozidla,,mám napsat výrobci vozidla v mém případě mazda,aby potvrdili,že danný rozměr je na danný typ schválený?Když nemám k těm alu typový list,pač se ztratil,či kontaktovat výrobce ALU?A pak jen zajít na úřad a dát změnu údajů atd?

rozměr 205/60/R16 na jiné mazdě mx-3 jsem je viděl v TP zapsané normálně...

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x
...alfou omegou je typový list-jestlize jej nemáš ke kolům origos trošku se porozbledni po fórech jednotlivých klubu značek aut...téměř na každém je muster ke staženi,úpravě dle tvých potřebných dat(výrobce,rozměr,KBA atd.) a k vytisknuti třeba octavia forum ma x možnosti jen si. vybrat...osobně na obouch svých autech mám ALU která. nejsou zapsána v TP vždy s sebou vozům pravé "udělaný" typový list a v PC si ho jen datumove jednou měsíčně zaktualizuju...Při kontrole úkazu papír,mám kola tri dny koupena,na STK podobné a koil let. bez sebemensiho problemu-uz totiž jen z principu-proc se mám okradat o svůj. CAS a peníze stát frontu na úřadě a milostivé se orodrobit byrokratické buzeraci. našich úřadu a zapisovat pomalu i typ čepičky. ventilu do TP...? ne ne s tímhle mi stát muže "dát pusu" třeba sem (_|_)...
hodnocení

na mazdu mx-3 se mi něco podobného nedaří najit,nebo špatně hledam?K upravě potřebných dat.diky

olaf71*

celá naše republika je založena na vyjebávání se vším, přitom stačí jasné a srozumitelné zákony. např. s autem můžeš jet jen v případě, že máš kola zapsané v TP. žádné lhůty, ani den. je to jeden z příkladů a to se týká všeho. samozřejmě nejsem zastáncem zrovna omezování ve velikosti kol, ale raději to dodržuji, na co si dělat problémy.

hodnocení

jasný,ale jaktomže na jiné mx-3 to je normálně zapsané dovezené z Rakouska,tam to problém není,tady je spíše problém v české byrokracii,a ne v obcházení vyhlášky.

Na tehle stejný motor,i rok výroby ten rozměr v TP není,proto jej tam chci nechat zapsat.

erikch*
...už jsem zde onehda popisoval zkušenost s dovezeno u R19 16 V ze SRN někdy kolem roku 06,už jsme byli v EU,no a ventil mel 16" kola normálně homologována s TUV i v TP...dělal jsem do vozovku atd.a ejhle kola byly nepřekonatelný problem...byl jsem tenkrát az na Chodovci tady v Praze primo u seftechnika a prosté na Renaulty 19 mi múzou zde v Čechách zapsat .max.15"...já na to ze když už jsme tedy v EU tak jednou z podmínek vůbec přijetí naši zemicky byl i fakt,ze musíme bezpodmínečné přijmout to co jiná členská země schválí...takhle jsme se chvilku dohadovali az z šéfa techniku vypadlo ze ví ze mám pravdu,mohu se soudit a i bych asi vyhrál,ale oni maji svou nějakou interní směrnici která je neofiko nad zákony...zkratka. názorná ukázka byrokracie v praxi...no a od teto zkušenosti na všelijaké zápisy do TP z vysoká...a volim nejjednodušší řešení bez obstrukci-viz.samodoma typový list...tím samozřejmé nenavadim nikoho k ničemu,jen Radim jak lze...no a pokud něco nesezenes,písni mi pres soukr.postu email a v pondělí ti poslu odkazy(mám to uloženy doma v PC)...
doplněno 25.07.14 20:27: ...olaf71 takže to není o ojebavani všeho a všech jsou to. bohužel trpké zkušenosti nás všech se systémem který nás prosté.nutí klickovat a hledat cesty nejmenšího odporu...když chcete otevřít krám,provozovnu potřebujete. na všechno tři prdelky povolení razítek atd.ačkoli samotná budova vše potřebné kde se ma provozovna nacházet už má... Proč...? Proč stát zbytečné občany buzeruje a tahá z nich další a další prachy na SOR.poplatcích apod...nabízí se jediná odpověď,aby ten prebujely st.aparát vykazoval činnost...no a ja osobne to ale. nebudu podporovat,takže co jde(čili skoro všechno) nějak resim aniž bych podporoval byrokracii...
hodnocení

jak napsat soukromou zpravu uživateli na poradte.cz? kdyžtak mam email,stejny nazev jako profil tady a na seznamu.

hodnocení

poslal jsem SZ,tenhle problem v jiných zemích není v ČR je vše takové složitejší mi připadá.děkuji

jmlc*
hodnocení

2x

já měl jednou problém s rozměry pneu - našel jsem si v šuplíku starý německý TP a šel s tím na úřad - omlouvali se mi, že to je chyba z jiného okresu, že si to musím zaplatit - doplnili v CZ chybějící údaje, které z DE techničáku nepřepsali...

Jinak co se týče homologace - nekontaktuj výrobce pneu ale výrobce vozidla - ten musí mít seznam rozměrů, které lze akceptovat pro vyrobený typ vozu...

Např pro Xsara N2 je rozměr jen jeden a žádný certifikát nenajdete v celém světě - kdo ví proč...:( N1 přitom má 3-5 možných rozměrů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]