Nejste přihlášen/a.
Jak to tědka je s dopsáním jiného rozměru kol a pneu do TP vozidla,,mám napsat výrobci vozidla v mém případě mazda,aby potvrdili,že danný rozměr je na danný typ schválený?Když nemám k těm alu typový list,pač se ztratil,či kontaktovat výrobce ALU?A pak jen zajít na úřad a dát změnu údajů atd?
rozměr 205/60/R16 na jiné mazdě mx-3 jsem je viděl v TP zapsané normálně...
děkuji
2x
celá naše republika je založena na vyjebávání se vším, přitom stačí jasné a srozumitelné zákony. např. s autem můžeš jet jen v případě, že máš kola zapsané v TP. žádné lhůty, ani den. je to jeden z příkladů a to se týká všeho. samozřejmě nejsem zastáncem zrovna omezování ve velikosti kol, ale raději to dodržuji, na co si dělat problémy.
jasný,ale jaktomže na jiné mx-3 to je normálně zapsané dovezené z Rakouska,tam to problém není,tady je spíše problém v české byrokracii,a ne v obcházení vyhlášky.
Na tehle stejný motor,i rok výroby ten rozměr v TP není,proto jej tam chci nechat zapsat.
doplněno 25.07.14 20:27: ...olaf71 takže to není o ojebavani všeho a všech jsou to. bohužel trpké zkušenosti nás všech se systémem který nás prosté.nutí klickovat a hledat cesty nejmenšího odporu...když chcete otevřít krám,provozovnu potřebujete. na všechno tři prdelky povolení razítek atd.ačkoli samotná budova vše potřebné kde se ma provozovna nacházet už má... Proč...? Proč stát zbytečné občany buzeruje a tahá z nich další a další prachy na SOR.poplatcích apod...nabízí se jediná odpověď,aby ten prebujely st.aparát vykazoval činnost...no a ja osobne to ale. nebudu podporovat,takže co jde(čili skoro všechno) nějak resim aniž bych podporoval byrokracii...
jak napsat soukromou zpravu uživateli na poradte.cz? kdyžtak mam email,stejny nazev jako profil tady a na seznamu.
2x
já měl jednou problém s rozměry pneu - našel jsem si v šuplíku starý německý TP a šel s tím na úřad - omlouvali se mi, že to je chyba z jiného okresu, že si to musím zaplatit - doplnili v CZ chybějící údaje, které z DE techničáku nepřepsali...
Jinak co se týče homologace - nekontaktuj výrobce pneu ale výrobce vozidla - ten musí mít seznam rozměrů, které lze akceptovat pro vyrobený typ vozu...
Např pro Xsara N2 je rozměr jen jeden a žádný certifikát nenajdete v celém světě - kdo ví proč...
N1 přitom má 3-5 možných rozměrů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.