Nejste přihlášen/a.
Jak to tědka je s dopsáním jiného rozměru kol a pneu do TP vozidla,,mám napsat výrobci vozidla v mém případě mazda,aby potvrdili,že danný rozměr je na danný typ schválený?Když nemám k těm alu typový list,pač se ztratil,či kontaktovat výrobce ALU?A pak jen zajít na úřad a dát změnu údajů atd?
rozměr 205/60/R16 na jiné mazdě mx-3 jsem je viděl v TP zapsané normálně...
děkuji
celá naše republika je založena na vyjebávání se vším, přitom stačí jasné a srozumitelné zákony. např. s autem můžeš jet jen v případě, že máš kola zapsané v TP. žádné lhůty, ani den. je to jeden z příkladů a to se týká všeho. samozřejmě nejsem zastáncem zrovna omezování ve velikosti kol, ale raději to dodržuji, na co si dělat problémy.
jasný,ale jaktomže na jiné mx-3 to je normálně zapsané dovezené z Rakouska,tam to problém není,tady je spíše problém v české byrokracii,a ne v obcházení vyhlášky.
Na tehle stejný motor,i rok výroby ten rozměr v TP není,proto jej tam chci nechat zapsat.
jak napsat soukromou zpravu uživateli na poradte.cz? kdyžtak mam email,stejny nazev jako profil tady a na seznamu.
já měl jednou problém s rozměry pneu - našel jsem si v šuplíku starý německý TP a šel s tím na úřad - omlouvali se mi, že to je chyba z jiného okresu, že si to musím zaplatit - doplnili v CZ chybějící údaje, které z DE techničáku nepřepsali...
Jinak co se týče homologace - nekontaktuj výrobce pneu ale výrobce vozidla - ten musí mít seznam rozměrů, které lze akceptovat pro vyrobený typ vozu...
Např pro Xsara N2 je rozměr jen jeden a žádný certifikát nenajdete v celém světě - kdo ví proč... N1 přitom má 3-5 možných rozměrů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.