Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Chtěl bych si na FABIU rok 2003 nainstalovat signalizaci rozsvicenych svetel: DO 07301 shop-naradi.cz/...
Bohužel mi ale není jasné, kam zapojit. Předpokládám, že na zapnutí světel+ nějaká kostra (asi spínač od dveří). Elektrikář jsem zručný v tom problém není. Nerad bych ale rozebíral celé dveře nebo cokoli, když by existovala snadnejsi cesta ![]()
Poradí někdo?
Díky Mathys
koukám je to ten obyč dvoudrátový bzučák takže plus červenej přívod na parkovací světla -drát si najdi na tom otočným spínači světel
a ted je na tobě jestli chceš aby to fachčilo při vyplým klíčku nebo až po otevření dveří
to první musíš najít drát ve kterým se po vypnutí klíčku oběví kostra a po zapnutí je v něm napětí 12V
to druhý najdeš si na sloupku u řidiče drát na kterým se ti po otevření dveří oběví kostra z mikrospínače zámku jenž dává zároven povel k rozsvícení stropního
a asi bych tam dal pro jistotu jednu obyčejnou usměrnovací diodu
A k čemu to je dobré? Já si kdysi na Feldu dodělával automatické rozsvěcení a myslím, že je to vyhovující řešení. Po nastartování rozsvítí, po vypnutí zapalování zhasne.
Denní svícení je super věc - mám ho s kombinací čidla - buď mi svítí denní svícení nebo se zapnou světla normální...
Ale pokud tazatel nemá 500 a šikovné ruce, tato krabička za dvacku je dostatečná k tomu, aby si nevybíjel baterku...
To zapojení bylo na 100% na dvě pojistky - ale které, to je napsáno v návodu... určitě se dá kombinovat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.