Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odemknout auto

Od: petrmiklicaa odpovědí: 15 změna:
Dobrý den stal se mi větší problém zabouchl jsem si klíče v aute nevíte někdo jak se tam dostat? Zámečník chce 900 což se mi zda dost uvažoval jsem rozbít okénko ale to je až krajní varianta je to opel astra 98 rok central díky za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak vidím,že stát se to může každému a to se mi manžel směje,když někam jedem,že věčně ,,tahám,,s sebou v batůžku náhradní klíče od auta!

repkin*
hodnocení

2x

Hlavně nerozbíjej ten pevnej trojúhelník, ten je nejdražší. Zkus to vyháčkovat provázkem s kroužkem přes roh dveří, nasunout na čudlík zevnitř nebo na kliku a vytáhnout (zatáhnout). Každopádně práce+materiál na rozbité okno by tě vyšel na víc jak 900,-Kč za zámečníka ;)

Pokud má stejné čudlíky jako já (což nejspíš jo), tak špagátem se nechytá. Čudle jsou šikmé a hladké.

To spíš ten drát za kličku jak rádí kolegové níže.

hodnocení

1x

Jedenkrát jsem toto potřeboval taky.Bylo řečeno,že se do mého nedá dostat jinak nežli rozbitím okna.Není nutno-stačil trošku tvrdší drát ,ale diky konstrukci tak i pomoc další osoby co pomáhla trochu odtáhnout dveře a pak už jen škvírou drát a chytit kolíček či kličku!

doplněno 25.07.14 15:56:

Ještě doplním-byli jsme na houbách a já ztratil klíče od škodověnky (Š105,eMková)Ani už nevím jak,ale do auta jsem se dostal v pohodě,nastartovat taky,ale co jsem i přes řeči všech "zkušených" a navzdory i filmům ,kde je to brnkačka,jsem nedokázal překonat zámek volantu.Žadný z těch chytráků co tvrdili že to jde ho taky nepřekonali.Nakonec jsem musel pilkou přeřezal část objímky spínačky co drží na volant.tyči a celý zámek se spínačkou sundal a pak jsem v poho odjel! Od té doby mám toto v komoře ještě jedno komplet i s klíčem,ale nepotřebné.

doplněno 28.07.14 16:48:

To škodovenka-jednoduše-dráty,Ale ten zámek překonat nevím,v různých filmech cukl s volantem a bylo to-ve skutečnosti to nešlo,,a kdyby se planžetou nebo něčím takovým uvolnil ,tak přece po dalším otočení volantu v inkriminovaném místě se zase zasekne? nebo jsem pochopil špatně?

tak tak stalo se mi to na vectře v chorvatsku hned po příjezdu do kempu lítal sem kolem toho a mohlo mi trefit nakonec v rohu odtáhnout dveře šprajcnout dřevěným klínkem pak delší drát na konci sme udělali oko menšího průměru než je kolík na dveřích, nasunuli sme drát na kolík a zatáhli celá akce se scháněním materiálu cca 2 hodiny skvělej začátek dovolený to byl *smich*

skodovenka

Diesel: Tyhle škodovky se naprosto běžně odemykaly pravítkem nebo podobnou dlouhou plochou věcí (třeba nožem na krájení dortů a podobně). Otázka pěti vteřin, nic se pří tom nepoškodilo, zvládlo to i dítě. Myslím, že pro všechny škodovkáře důvěrně známá věc. Mě by spíš zajímalo jak jsi nastartoval?

skodovenka

Diesel: Já nevím, zamčený volant jsem nikdy nepřekonával, nic o tom nevím. Ve filmech je to selanka, jak říkáš, stačí jen tak ležérně volantem trhnout a je hotovo. Už od dětství jsem se divil tomu, že by to bylo tak jednoduché. Že je praxe jiná, je mi jasné. A právě i startování ve filmu vypadá jednoduše - hrdina sáhne kamsi pod volant, odtud vytáhne dva drátky, které spojí - a tradá, má nastartováno. Ani to jsem nikdy nezkoušel. Vůbec bych netušil, jak se k těm drátkům (jen tak holýma rukama) dostat a které pak spojit. Jediné, co bych teda zvládl je odemčení té 105ky či 120ky pravítkem. Neodjel bych rozhodně nikam :)

Kdysi, před patnácti lety, to jsem byl ještě ve formě, jsem si ten volant na vrakáči zkusil a dal jsem ho. Nešlo to trhem jako ve filmu, musel jsem se zapřít a zabejčit. Volant pak dost šmajdal. Co to bylo za auto nevím, bude to asi různé.

Škodověnka-aha Já špatně pochopil.Ja myslel tou planžetou,pravítkem zámek volantu!Tak sry. Jinak to startování-na fiatu 125P mi odešla spínačka,jeden vykuk chtěl za ni (starou z vraku) 2500,-to jsem odmítl,do auta na dojetí cca půl roku.Tak jsem ji oddělal,kablíky odpojil a všechny 4 zapojil po dvou na kolíbkový vypínač (např staré busy na dveře) jedním světla,druhým zapalování a posledním nejtlustším červeným jsem při startu škrtl o vypínač zapalování a motor vrčel!Tenkrát jsem si zjistil které musím spojit a kterým startit!

To jjjlll- toto jsem zkoušel jak trhem,tak zabejčit ,tzv velmi hrubé násilí,jakože si myslím že sílu jsem měl a mám,ale nešlo to!Po rozborce- tl jazyku byla kolem 7mm,protikus v hřídeli asi půl mm větší a hloubka cca 10mm,možná silně opotřebené snad ano ale i tak silně pochybuji !Možná podchladit tekutým dusíkem a pak! Navím jak další -toto vím jen na pár typech-Seat Ibiza I a II ,už zmíněná 105 a citroeny BX a Xantie !

hodnocení

0x

Otevření je otázka několika desítek vteřin, max. minut. A devět stovek je velmi přiatelná cena. Horší jsou "zasejfovaná" auta, tedy ty, kde se odpojí po uzamčení táhla. Pak je jednodušší ty klíče vytáhnout ven. Existují i speciální klíče , ale zase to musí mít zámky a z vlastní zkušenosti vím, že se to musí umět.

gumidek*

Právě Astry se dají zamknout nadvakrát. Otázkou je, zda to tazatel takto zamyká.

sebod*

Jednou se mi něco podobného stalo na náměstí. Zabouchla jsem si klíče v autě. Snažila jsem se, jak jsem mohla a nebylo mi to nic platný. Pak jsem si všimla, že mě pozoruje jeden z našich "spoluobčanů". Přišoural se ke mě a přecedil přes zuby : " To je Tvoje auto? " Já povídám, že jo. On: " Tak se mi teď nekoukej pod ruce a otoč se". Za pár vteřin měl auto otevřený, jak to udělal nevím. Jen na něm bylo vidět, že to nedělá poprvé *smich*. Po celou dobu rengenoval všechny lidi kolem nás očima a bylo vidět, že je připraven kdykoliv utéct *bezim*

stirecek*
hodnocení

0x

Přiznám se, že nevím, jak se dá zabouchnout klíč s centrálem. To bych snad musel zamčít, ale jak, když je klíč v zapalování? Snad jen, když otevřu jen kufr a klíče hodím do kufru a kufr zabouchnu, to je jiná, ale třeba ford má ještě deset sekund na to, znovu otevřít. Po deseti sekundách už kufr otevřít nejde. Jinak zkus to odemčít šroubovákem, starší fordy nebo i dodávky jdou v pohodě odemčít šroubovákem, pokud už jsou zámky vyčehlané. U těch novějších jsem to nezkoušel.

skodovenka

Boha, zamčít, odemčít, co to je za řeč? Moravák, že jo... :)

Jinak já to taky nechápu, bohužel máme známého, který si klíče s centrálem zamyká pravidelně, nevím, jak to dělá. Také mě napadá jen varianta vhození klíčku kufrem. On to vysvětlit nedokáže *ee*

edaalfa1

Kdysi jsem měl Fiata Cromu,po výstupu z auta se po 30 vt.samo zamklo.Dělal to alarm.Jakmile jsem tam nechal klíče,měl jsem smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]