Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
letos v březnu 09 jsem na sebe přihlásila Škodu oktávii a zaplatila eko dan.Ted chci auto prodat a chci se zeptat, zda nový majitel bude tuto dan platit znovu nebo ne. A musel by jí novy majitel platit v pripade, ze bych ho prodala v pristim roce 2010. Tato dan se plati napr.jednou rocne pri zmene majitele nebo jen jednou za existenci po 1.1.2009 a pak uz zadny jiny majitel dan neplati?
Dekuji za info
Butterfly
Pane Milane ...o DANI... zde se nejdná...to na co se Butterfly ptá...a stejně jako vy neví...je ...a nyní cituji z orig. textu :
(1) Žadatel o registraci použitého vybraného vozidla do registru silničních vozidel podle zvláštního právního předpisu 31f) je povinen zaplatit poplatek na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků
...avšak si dokáži představit, že pro Vás není rozdílu mezi poplatkem a daní...
ano máte naprosto pravdu, ale poplatek jsem si (a mnozí další) upravili jako ekodaň, bursíkova daň a mnoho dalších.
Omlouvám se za nepřesnost a hovorovou češtinu!
Jsem přesvědčen, že všichni věděli o čem je tu řeč!
we.
Někdy je lépe mluvit hovorově, lidově nebo slangem .Většinou si rozumíme a víme o co jde.Prostě jde o to,že když nemám na nový fáro tak musím cálovat.A jak si to nazývají ti nahoře je putna .Doufám,že jste teď aspoň něčemu rozumněl.
Hezký den,děkuji všem zúčastněným za diskusi, měla jsem představu, že tato stránka funguje jako dobrá rada od dobrých lidí a ne právní poradna, kde je nutné studovat nic neříkající zákon pro použití správné terminologie. Důležitější je výklad a to ten praktický a pomoc, proto ještě jednou díky Milane. Daň jsem opravdu neplatila)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.