Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 1,9 TDI - ESP/ŽHAVENÍ nouzový režim

Od: ferdas* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mam takový problem dnes normálně jedu po měste , se s vou octávii, a najednou se mi rosvítila kontrolka žhavení (začala blikat) + kontrolka ESP ta svítila v kuse, cca po 5 vteřinách co se todle stalo, mě auto začalo na 3 převodový stupen zbrždovat samo na plyn nereagovalo a na MAXI-DOTU se rosvítilo ZAVADA ESP tak jsem skusil zařadit 2 a auto už pak jelo normálně, ale ty dvě kontrolky pořád blikali a svítili, tak sem na parkovišti zastavil, vypnul motor, a zase nastartoval a už to nic neukázalo, tak sem jel domu, a a po cca 7 km následoval ten samí proces tentokrát už v 95 km rychlosti na 5 pevodový stupen a opet to zbrzdilo, tak sem podřadil cca v 65 na 4 a a zase už to jelo normálně až domu. Nevíte v čem by mohl být problem? Všechny svetla i brzdový svítí,auto brzdí jak má, motor jede normálně..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

budeš to muset nechat napojit na diagnostiku takhle z hlavy ti asi nikdi nic nepový

repkin*
hodnocení

0x

V práci máme OII benzín, rozsvítí se chech engine a žlutá kontrolka (nevím jestli ESP nebo ASR), tlačítko OFF nefunguje, auto přestane při přidávání plynu reagovat a najednou vystřelí dopředu. Při zastavení a vyřazení ssebou auto škube, otáčky padají z 10 na 5 tis a zas stoupnou nahoru, jako kdyby vám chcípalo auto, ale ještě jste stihli šlápnout na poslední chvíli na spojku. Někdy pomůže vypnout motor a vyndat klíč a po chvilce nastartovat znova. Někdy ale ne. Bohužel vždycky když to vezou do pracovních dílen, tak tam ta chyba neni a podle nich je to "opravené". Už se tim bojim i jezdit...

2kedar*

Vy točíte motor na 10.000.-? To je Ferrari.?

mirda*
hodnocení

0x

Podobnou závadu jsem odstranil opravou rele č.109

hujer123*
hodnocení

0x

Zkus zkontrolovat spínač brzdových světel. Některé modely koncernových vozů blikáním kontrolky žhavení signalizují jeho závadu. Spínač má více kontaktů, takže může být vadný, i když brzdová světla fungují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]