Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moped jawetta-můžu na silnici?

Od: koldaluky odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Vlastním moped jawetta, mám ŘP a kartičku, na které mám napsané číslo rámu a motoru-tu však nikdo nepotvrdil a ani nevím zda-li ,á význam, koupil jsem ji za 100 kč na netu.. Není pojištěná a nedohledal jsem pravý TP. Co tedy musím udělat, abych neměl obavy až mě zastaví Policie? Kamarád říkal, že policisté babety a mopedy nezastavují a že můžu jezdit jak chci, ale znáte to.. Kamarád říkal :D .. Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

Jednoznačně POJISTIT. Mám babettu a už mě zastavili kolikrát,techničák to nemá,ale pojistka být musí.

hodnocení

2x

S Jawetou můžete ale žel,ne bez PR! PR se uzavře na základu VIN - VČ,jestli se nepletu tyto TP neměli jen nějakou kartičku.

PS to byla super dobrá koupě,funkční Jawetu za 100kč!

doplněno 24.07.14 18:17:

Já si to myslel ,že jen tu kartičku,ale musel jsem to písnout.

PS jen tak pro zajímavost za 6000 jsem prodával svého písta (J50 typ 20-21,po téměř čerstvé STK ) který jsem dostal v sednácti jako funglovky za 4000kč

Myslím že za stovku koupil tu kartičku ne tu jawetu :) Stadiony jdou kolem 5000 takže jaweta na tom bude podobně.

bambula*
hodnocení

0x

Na úřad evidence motorových vozidel a tam vám vše vysvětlí i když nemá RZ

osel59
hodnocení

0x

Na kartičku - potvď si jí sám a neřeš, uzavři pojištění odpovědnosti. Původ kartičky nikdo neřeší. Znám případ pojištění uzavřeného na kopii z kopírky kartičky od jiné Babety. Policie mopedy staví - nikdy je nezajímala žádná kartička, ale zelenákarta a teprv pak můj OP a ŘP. A nebylo to jednou, bez pojistky nevyjížděj, je to jen otázka času, kdy tě lapí.naposledy mě vzali, že mám Babetku moc hezkou a chtěli si ji prohlédnout - ne zkontrolovat technický stav, pak jsme si pokecali, ale zelenou kartu stejně chtěli vidět.

Máš krásný stroj, tak ať ti to jezdí - čau

koldaluky
hodnocení

OK klucí, díky moc, zajdu to pojistit ať mám klid! :)

PS: Jawettu jsem opravdu za 100 nekoupil, ale stejně jsem za ni nezaplatil ani korunu-dostal jsem ji od strýce :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]