Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukce pojistovny po totalce

Od: flinches odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat, jak postupovat při prodeji auta v aukci, do které jej vložila pojišťovna po "totálce". Auto jsem již povolil v aukci prodat a volal si s kupcem, ten mi pověděl, že auto bude ekologicky likvidovat, tudíž bych se chtěl zeptat, jestli i když ho bude ekologicky likvidovat, tak jej mám normálně na něj odhlásit. Přijde mi to jako lepší cesta, protože jakmile ho na něj odhlásím tak nebudu už muset vůbec nic zařizovat ne? Navíc potřebuju kopii odhlášeného technického průkazu na nějakou osobu abych dostal slevu na nové auto. Je tedy kupec povinen přistoupit na odhlášení vozidla na něj nebo to může požadovat jiným způsobem, např. že mi donese potvrzení o ekologické likvidaci a ja poté budu muset auto odhlasit...

Děkuji mnohokrát

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x
...spoléhat na potom az pak(vám to poslu)u cizího clovicka není zrovna prozirave... Udělejte jako klasicky prodej(on to ostatně prodej i je) čili odhlaste na...a mate po starostech...a jen tak na zamýšlenou na co pak bude dotyčnému totalka ...? Schválně se u kupujícího tak za měsíc zastavte a uvidíte "své" auto zase krásné v provozu...na ytejnych znackach...takhle se to děla,koupené totalky maji hodnotu dokladu a identifikátoru,na které se naroubuje totéž auto a sup s nim do sveta...(vetsinou AAA a dalsi mega rychlo bazary) chudák ten kdo to koupi a pojede třeba do Rakouska na dovcu a nedejboze jej četnictvo prolustruje...a co je smutné takovahle "dvojčata" legálně projdou evidenční kontrolou(která je úplné k ho...nu a jen se tahají další kačky z lidi) ...to samozřejmé není nic proti vám,vy normálně prodavače zbourané auto-jen tím chci trošku apelovat na všechny kdo si kupují ojetinu v CR-vzdy se zajímat o historii VINu v databázích pojišťoven(jakmile bylo kdy v historii v souvislosti s tímto VINem auta nějaké vyšší plneni-je to jasné a ruce pryč...)
doplněno 23.07.14 20:11: ...auto normálně od hlasitě a jakýkoli Niny postup je pro vas nevýhodný...nějaké zpětné a potom apod.na to nepřistupuje...! Pokud. Nebude chtít fajn pro vas není pro lem,dáte na Aukro a není co řešit...a jen ze zvedavosti-o jaké jde auto.?
flinches
hodnocení

Takže říkáte, že i když jsem s ním dnes znovu mluvil a říkal, že to jde na ekologickou likvidaci, že po mě potřebuje kopii TP a já to potom musím jít odhlásit na úřad (až mi pošle poštou potvrzení o eko.likvidaci), tak mám prostě trvat na odhlášení vozidla na ně a tudíž bych já už nic nemusel řešit a on sám by ho musel jít odhlásit?

Když jsem s ním mluvil, tak i když jsem ho o toto žádal tak k tomu nechtěl vůbec přistoupit, že to chtěl tak, že mi zpětně pošle doklad o eko.likvidaci a já si to budu muset odhlásit sám. Nevím co mám dělat, až si s ním budu zítra volat ohledně potvržení dne odtahu vozidla tak mám prostě trvat na tom, že to chci odhlásit na něj?

A ještě jedna věc, když nepřistoupí, ale já prostě kupní smlouvu mít od něj budu, tak to mohu jít odhlásit na něj i bez něj a jeho svolení?

Díky

flinches
hodnocení

Dobře, budu si trvat jak zde tvrdíte na odhlášení auta na nového majitele (tudíž kupce), taktéž si myslím, že cokoliv jiného je pro mě nevýhodné. Jinak auto je Toyota Yaris 1999 1.0 benzin :) bylo v perfektním stavu, bohužel teď má levou přední část od světla až do půlky předních dveří zdemolovanou včetně A sloupku (myslím že tomu vepředu se říka A :D)

hodnocení

2x

Nevím jak se rozhodnete,ale já bych vzal TP došel na úřad vypsal tam "lejstro o změně" a odhlásil auto-vrak na dotyčného ,uschoval kopii TP s odhláškou a originál mu odeslal a víc bych se s ním nebavil! Při prodeji na úřadu odhlásit je Vaše povinnost .Kupující at si říká co chce a at uděla co chce Vám to pak může být šumák,proto schovat kopii TP se zápisem!

flinches
hodnocení

Takže normálně si od něj zjistit údaje potřebné pro přepis a jít to na úřad odhlásit na něj. Tímpádem se objevuje ještě jedna otázka, a to jestli tohle můžu provést den před uzavřením kupní smlouvy, aby on si už mohl techničák a vše další odvést rovnou s autem

erikch*

předem to nedelejte,je to pak nevratne...takze obrácene,az po koupi odhlásit...

flinches
hodnocení

Dobře děkuji moc :)

hodnocení

0x

Jen doplním rady přede mnou. Pojišťovna Vám "dohodila" kupce vozidla. Kupec se v aukci zavázal, že auto odebere. Pokud by to na Vás nadále jakkoli zkoušel, neprodleně kontaktujte pojišťovnu. Ta už má páky, jak kupci napravit hlavu.

flinches
hodnocení

Děkuji, určitě si budu trvat na odhlášení vozu na něj, a pokud bude dělat problémy tak jak říkáte, nahlásím to pojišťovně :) ještě jednou všem děkuji

Předpokládám že se kupující snaží vykroutit z klasického postupu protože pak u vozidla z roku 99 bude muset zaplatit EKO a to mu značně sníží rentabilitu nákupu pokud plánuje z auta před likvidací vytahat funkční díly.

Totak není pravda co píšete.V tomto případě NEPLATÍ ekovýpalné (pkd by neplnilo)ale jen a pouze přihlašovací poplatek 800kč! Toto i kdyby se platilo tak prodejce nemusí zajímat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]