Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto, zabaveno,

Od: mo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. Před rokem a půl mi PČR zabavila auto. Po dlouhém tahání se po soudech, soud uznal, že z mé strany je vše v pořádku a auto mi vrátí. Můj dotaz je: jestli mi někdo zaplatí to, že mi auto stálo tak dlouho v jejich garáži a já ho nemohla používat. Něco takového jsem zaslechla tak se ptám.

děkuji za všechny odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

3x

Dobrý den, teoreticky byste mohla mít nárok na náhradu škody dle z.č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem. Doporučuji obrátit se na advokáta, který si musí celý případ prostudovat a sepsat patřičnou žádost. Ano, nebude to asi nejlevnější záležitost. Pokud jste nemajetná, máte právo obrátit se na Českou advokátní komoru se žádostí o ustanovení advokáta v této záležitosti, který Vás bude zastupovat bez nároku na odměnu.

mo
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď. Advokáta mám, už je s celým případem seznámen,

děkuji moc

erikch*
...vubec bych se. nerozpakoval a podal na stát(nesprávný úřední postup),potažmo příslušné Ministerstvo vnitra(pod nějž spadá policie) žalobu...I četnictvo si musí uvědomit ze v normální společnosti nestačí MIT podezření a ze než někomu něco zabaví(v horším případe někoho zavřou) musím mit důkazy a ne výpověď někoho ze to a to udělal ten a tento je fakt malo...takže hura do toho držím palce a nemůžu predjimat,ale šance jsou jasné a poměrné vysoké(alfou omegou vašeho úspěchu je rozhodnuti soudu,ze "došlo k chybě")...

buss
hodnocení

1x

No zkuste to u soudu, kde jinde a jinak. Bez právníka to asi neuděláte, hupky za ním.

danys*

hlavně si připravte pěkný raneček peněz pro právníka..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]