Nejste přihlášen/a.
Zdravím pánové (a dámy)
Včera se mi přestřihnul kolíček na klice. Je to ČZ 175 z roku 1975. Nevíte náhodou co s tim?
Musim vyndavat celou klikovku? Proklepnout to skrz nejde. Vrtákem se na to kolmo nedostanu ... jenom tak pod 30° úhlem.
Přestřihnul kolíček? Podělte se o důvod.
Pokud je kůžel čepu i v rotoru v dobrém stavu, tak osobně bych jako první pokus kolík neřešil, napolohoval a nasadil rotor bez kolíku, stejně se musí předstih seřídit pootáčením destičky přerušovače. Na kůžel doporučuji lehce máznout Loctitem na upevňování ložisek. A šroub na utažení rotoru a vačky aby byl kvalitní pevnostní s označením 8G. Rotor čezeťáckých zapalování je relativně lehký a kolík je spíše jen na polohování při montáží, než aby něco držel.
Další možnost je odvrtání, jak je doporučeno v jiném příspěvku. Je tedy skutečně reálná možnost to při mechanické rutině odvrtat přes karter a pomocnou díru zalepit silikonem, nebo ev. vyříznout závit a natočit záslepku. Asi bych pomocný otvor udělal o něco větší, abych s nim protáhl hubený důlčíkář a naklepl důlčík pro vrták. Vrtal bych přímo o nějakou desetinu menším průměrem než je 5 mm, myslím, že by zbytky kolíku by se při vrtání zachytily o vrták a vypadly. Je docela obtížné se takto trefit naprosto přešně do středu kolíku.
Aha Vape, to jsem netušil. Takže demontáž bude asi nejlepší řešení. Rozhodně je nutné mít kůžely v perfektním stavu. Může se právě střihat, že kůžely vzájemně díky výrobní nepřesnosti nelícují, takže nezbyde než pomoci zabrušovací pasty trochu vzájemně zabrousit a při montáží ještě ten Loctite.
Je to zapalování VAPE. Rotor se pěkně protáčí, takže pochybuju, že by ho při zatížení udrželo jenom lepidlo. Předstih jsem nikdy nenastavoval (od doby vape). Kolíček je vyrobenej z rýhovaného kolíku pro zajištění poloautomatu za řadící pákou. Další názor bylo vytáhnout to neodymem. Asi to rozpůlím a vyměnim i spojkový lamely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.