Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů

Od: lukas2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

vlastním převozní značky na auto v ČR, zjistil jsem že pojistka mne byla zrušena z důvodu neuhrazení, jelikož jsem převozní značky nepoužíval, pak jsem ihned uhradil ovšem pojištovna již pojistku zrušila. Chci se zeptat zda česká kancelář pojistitelů dohledá i nepojištěné převozní značky v ČR? Jestli mám očekávat nějáké nemilé psaní? :( Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

3x

Mám také převozní značky na motorky a pojišťuji je vždy jen na sezónu. Dle mne je to nezjistitelné a není ani jediný logický důvod, proč by značka měla být pojištěna když není použita. Já je mám pojištěné jen na menší obsah na které obecně používám, pokud bych potřeboval nutně na něco velkého s rozdílným pojistným, uzavřel bych jen další krátkodobou pojistku na tento konkretní případ.

Podobné je to u vozidel které nemají SPZ a pojišťuji se na číslo podvozku. Také stačí jen na dobu kdy se skutečně jezdí.

doplněno 22.07.14 13:32:

není zač, s naším nelogickým státem máte bohužel pravdu
ehm. celý život nám cpou do hlavy vlastenectví a nutnost hájit vlast před nepřítelem, no a já když se rozhlížím daleko široko, zjištuji že jedniný nepřítel v dohledu je můj vlastní stát *blee*

lukas2
hodnocení

děkuji za odpověď logické by to bylo ovšem v našem státě už logika většinou neplatí :)

hodnocení

0x
Můžeš zkusit na tom jejich webu bezpojisteni.cz zadat do formuláře ty převozní značky a uvidíš, jestli je mají v systému.
Každopádně i kdyby na nich nějaký mangl byl, nemá smysly ty vyděrače jakkoli kontaktova dřív, než ti sami pošlou výzvu. Deska už si tě ten jejich systém najde do tří měsíců, už nepíšou nikomu po dvou letech jako tomu na začátku vybírání výpalného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]