Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola - obsah

Od: novada* odpovědí: 15 změna:

Budu kupovat motorku . Má zvýšený obsah z 50cc na 80cc - motor - licence Honda. Neni to téměř vidět - respektive válec neni o moc větší. Myslíte, že si toho všimnou na evidenční kontrole? Nebo tam kontrolujou jen číslo motoru a rámu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

0x

můj názor - je to jen formalita,tahání peněz.přijde technik,koukne na rám a čísla a odejde.pokud ovšem nenarazíte na fandu teto motorky...ale ten asi zase nebude dělat problémy...

jmlc*

*palec*

možná by bylo dobré poslat na evidenčku nějakého známého té dané STK... pro jistotu :)...

danys*

neřešte blbosti.. uvidíte, že nebude problém..:)

novada*
hodnocení

Snad si toho nevšimne no. :D jinak co myslíte, mam si pak asi dávat bacha na policajty že? - jede to trochu víc :D asi 110 km/h :D - je to moped.. Ono to jede 60 v serii ale papírově to má 45km/h. Takže to mam k Bčku. Co mi můžou říct?

ovczaak*

to je ale nebezpečné! já pojedu mých oblíbených 80 - 90 a předjede mě chlap na mopedu stodesítkou,pošlu auto do příkopy,zahodím řidičák a zbytek života chodím pěšky,něco si tiše mumlaje...berte trochu ohled na ostatní účastníky silničního provozu... :-D

jmlc*

já bych to doplnil z jiného pohledu - pojišťěno budete mít jaké vozidlo? motorizaci?

Pokud to bude špatně a v podstatě prokazatelně úmyslně, pojištění je nedostatečné, "podpojištěno" a může vás pojistné plnění z povinného ručení vyjít draho - stačí prokazatelně zavinit nehodu osobáku (chtěl vám uhnout, aby vás zachránil, když jste jel stovkou v zatáčce v protisměru)...

novada*
hodnocení

To je taky fakt.. Takže co mam říct v pojišťovně?

novada*
hodnocení

Navíc to má bubnový brzdy :D .. sice brzdí ale kotouč je kotouč.. :D ale bude to fajn. 45 kmh motorky, skutry, mopedy jsou dost o hubu.. Každej to předjíždí, jednou mě na babettě málem odsunul do příkopu, protože to byl debil co neodhad dýlku vozidla :D

jmlc*

PČR má právo vás poslat na STK a když to kontrolou neprojde, bude flastr... nic jiného se nestane... vlastně budete mít motorku na ND bez STK - TP asi do depozitu a shánět správné díly..

novada*
hodnocení

Takže budu muset jezdit mírně. To se dá.

hodnocení

0x

Neřešil bych to,ani povinný,je to dle TP 50ccm ! Vždyt válec je ND a lze kdykoliv měnit na písty a simály se taky dali sehnat jině válce snad 70ccm? nevím nikdy to nikdo neřešil.tak to neřešte. Prostě zajed na STK udělej EvK a je Pkd bude reklamace na technický pak řešit výměnou za origo válec a píst.A že to jede víc než 45? kde je omezená rychlost stejně nepojedeš na max a na devadesátce at si změří že jedeš 60 a ne 45 to není problém vícero strojů překračuje max rychlost v TP o 10-20km ,že to má budny -no a co jawky 350 měli taky bubny a nikdo neřešil!

To Jmlc- a co jako má pojištovně říkat? je to moped 50ccm a hotovo,Problém by byl pkd způsobí DN v souvislosti s úpravou -s vyšším objemem motoru!

novada*
hodnocení

To máš pravdu. Dík diesele. Nehoda se mi může stát tak jako tak, třeba když vjedu do křižovatky a je jedno že tam je jinej válec. Protože to tim neni zapříčiněný. Prostě nevim o tom a basta.. Koupil jsem náhradní díl a šmitec. Řeknu že sem analfabet, že se v tom nevyznam a že se mi to zadřelo a číňani spletli objednávku :DDD ale vzhledem že jsem jezdim v autě a jezdil jsem i na babettě a bez nehody, tak vím, co si mohu dovolit a co ne. Stejně jsou povolený skůtry 125cc a to těch 100, 110 jede! A když na to sedne zelenáč, tak je nebezpečný pro okolí.

moto*
hodnocení

0x

Poznat to není, těch válců je tedy několik typů, obyčejně na obsah 72cc. Na válci nahoře ale bývá nálitek s obsahem. Bývá to nahoře u motoru na straně zapalování. Je dobré to vybrousit a černou barvou zatřít. Pozorný technik by si mohl všímnout.
U jsem ale viděl repliky válců s vyšším obsahem označené ale 48cc což je ideální stav.
Do těch různých Betek dávají i motory 125-140. To je ale na zabití, většinou to má šílené brzdy. Ta 72cc ja jakštakš únosná.

doplněno 22.07.14 08:46:

Tedy netuším, proč by se na osmdesátku měla dávat jiná klika. Tam se to liší jen vrtáním a zdvih zůstává stejný. Je nutné si trochu pohrát s hlavou a nebo se mění také.

doplněno 22.07.14 11:30:

Viděl jsem těch motoru hejna a i s celkem mizernou údržbou a nějak mi uniká, že by tam padaly rozvoďáky a ložiska i po spoustě kilometrů. Je otázkou co tam prodávající skutečně dává a co potom kupujícímu řiká. Na druhé straně to ovšem nevylučuji, jsou i takoví hračičkové a puntičkáři. Co tomu tedy při zvětšování prospívá je chladič oleje. Má to celkem malou plochu na chlazení a ten olej se tam, zvláště při vedrech trochu připaluje. Mám také takového fechtla a olej měním každý rok a to raději hodně dobrý. Při obsahu oleje cca 0,7 lt. cena nehraje roli. Dělám to z lásky k motoru.

novada*
Je to 80cc nebo 82cc ted nevim, cely motor je prekopany. Ano, jedna se o betku. Je tam upraveny pretriskovany karbec, jina ojnice, klikovka, pist, valec, hlava. Retez, kolecka v motoru a vzadu na kole.. proste dost velky zasah do motoru. A je to udelany tak aby to nebylo poddimenzovany. Takze to tak nejak odpovida. :D ale je to moped. Takze to neni na zavody :D ale vrazda mi prijde ta nozni brzda ktera je nizko a bude asi skrtat kdyz budu klopit. Me staci jezdit 50, 60.. a budu spokojenej a hlavne to i pojede do kopce :D
novada*
Nevim ale ten clovek si stim pohral no. Ale je to vlastne dobre. Aspon vim ze to ten pist neznici. Treba loziska tam jsou jiny :D dokonce i kvalitnejsi rozvodovy retez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]