Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mam takovy dotaz. Kdyz firma, zajistujici likvidaci autovraku odhlasi auto na zaklade jeho VIN, co se stane, kdyz druhe, uplne stejne auto se stejnym VIN dosud jezdi? Jde o to, ze spatnou domluvou firma, ktera odtahla dlouho stojici vrak jej odhlasila, i kdyz na jeho doklady je normalne v provozu druhe auto (jehoz puvodni doklady byly odhlaseny), s uhrazenym pojistenim a nasazenymi znackami. To znamena, ze odtahovka defakto odhlasila to jezdici auto.
Kdyz si v registru pojistoven proveruji, zda ma dana SPZ uhrazene pojisteni, tak normalne ma (i kdyz defakto uz nema byt v registru). Z pojistovny mi taky nic neprislo. Co s tim? Da se nejak zjistit, zda vozidlo jeste vubec v registru je? A jakto, ze nechteli vratit SPZ?
Da se to svest na binec v registru, nebo chybu(preklep) pracovnika, ktery auto k likvidaci do systemu zadaval, tak, aby to auto mohlo nadale jezdit? Blizi se termin technicke a byl bych nerad, aby tam na ne vykoukla hlaska, ze auto je ekologicky zlikvidovane
Diky za info, jak tuhle prekerni situaci resit, aby nedoslo k maleru.
řešte přes úřad - jedno z těch dvou bylo kradené, případně nikdy nevyjelo z fabriky (jednou po vytopení fr. automobilky bylo určeno pár desítek vozů k likvidaci a záhadným způsobem se tyto VIN objevili i v ČR.. na dvou vozech... )
Ne, neni kradene, obe auta jsou kupovana, jen to druhe nebylo prihlasene (kvuli ekodani) a bylo zruseno (vyrazeno z registru). Papiry z toho stareho auta byly pouzity k tomu novemu, ale pri likvidaci vraku stareho auta misto, aby jej odvezli jako kus zelezneho srotu, jej odhlasili i kdyz na nem nebyly SPZky a dotycny nemel v ruce zadny technicak, nic... (podle VIN na karoserii) a tim odhlasili to auto, ktere je v provozu (na SPZky toho stareho auta). Ze to neni uplne koser reseni mi nemusite rikat, to majitel vi a je mu to celkem jedno, protoze nic neukradl, jde jen o ten prusvih s tim odhlasenim.
A ja se ptam, jestli je moznost, jak to resit, nebo aspon overit, ze to opravdu odhlasili (nebyl jsem u toho a ty popisy jsou dost zmatecne - udajne nekam volali a rekli - tak, uz je to odhlasene). To auto je ted bez technicke a majitel se boji na tu TK jet, aby ho tam nesebrali, ze je kradene. Takze to potrebuje overit, aby mohl to auto prodat aspon na ND, kdyz se ho nepodari dostat legalne zpet na znacky (ktere paradoxne ma ) ).
takže to druhé auto bylo od začátku bez papírů? VIN je jako rodné číslo - nikdo by neměl mít stejné...
Pokud byl nějaký omyl v papírech, musíte řešit na úřadu... a ten váš popis radši zapomeňte jo? prostě evideční kontrola na dané vin, prohlášení o chybě při likvidaci... no a pokus o získání TP na úřadě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.