Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní světla

Od: ladinek60* odpovědí: 5 změna:

Namontoval jsem na Opel Astra f denní světla s ovládacím modulem a zřejmě mám nějaké malé poklesy napětí a modul to vyhodnotí že je vypnutý motor a vypíná světla.Vyřadil jsem modul a mám zapojeno tak že plus jde na čidlo zpátečky a mínus na přívod na parkovačky.Denní světla se rozsvítí po zapnutí klíčku a vypnou po zapnutí parkovaček,ale malý problém,jak se zapnou denní světla tak prosvicujou parkovačky,nesvítí ale jako žhaví.Nemůže to být něco s ukostřením?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

1x

určitě bude existovat nějaké OPEL fórum, kde to řešili také.. pokud ne, zkuste toto vlákno xsara.cz/...

osobně si myslím, že vašem varianta zapojení je chybná...

hodnocení

0x
Pokud zapneš vypínač pro denní osvětlení, poteče proud od plus pólu přes vypínač a vlákna žárovek denního osvětlení a vlákna žárovek parkovaček na mínus pól.
Nevíme výkon žárovek denních a tušíme výkon parkovaček. Zdá se, ze protékající proud rozsvítí denní žárovky, ale je malý na parkovací. Proto jenom žhaví.
To tvoje zapojení není vhodné.
doplněno 21.07.14 10:54: Teď jsem našel v jiném podobném vláknu to, že máš DS s LEDkami. Potvrdilo se, proud přes ledky nestačí parkovačky pořádně rozžhavit.
ladinek60*
hodnocení

Zdravím a díky za odpověď.Ono jde ale o to že parkovačky nesmí svítit,já to tady řešil asi před 3 týdny a radili mně že mám odstřihnout ten modul,tak jsem to zkusil,ono to svítí správně jak má ale zároveň tak na půl svítí parkovačky i zadní světla,což je špatně.Ty ledky mají asi po 1.1W takže celkově 8.8W a parkovačky asi 5-10W.Když přepnu na parkovačky tak DS zhasnou a park.svítí normálně.Tak čím to může být?

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Ten mínus pól denního svícení musí být připojený na plus pól parkovaček.Pokud to tak máš zapojeno a parkovačky se žhaví,je chyba někde jinde,ne v zapojení.Já to mám takto zapojené přes dva roky,nejprve na Nexii a nyní na Peugeotu a je to bez problémů,který popisuješ.

hodnocení

0x

...ukostřuje se Vám to přes vlákna parkovaček,takže ty následně žhaví...zapojit jinak/třeba kostru dát přes rozpínací relé které bude mít ovl.cívečku napojenou na parkovačky / ale pokud do toho moc nevidíte a budete si to dělat sám,tak to bude asi zajímavé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]