Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jaké jsou sankce,když mě chytěj s prošlou technickou,díky.
Samozřejmě, jedeš vlastně s autem, které vůbec nesmí na silnici. Začne to tím, že ti nařídí jej okamžitě odstavit a pokračovat taxíkem nebo odtahovkou. V případě, že budeš účastníkem nehody (a ani ji třeba nezaviníš), je to průser, protože pojišťovna z povinného ručení nezaplatí vůbec nic. O pokutách ani nemluvím.
Samotná TK nemá na plnění z povinné ručení vůbec žádný vliv. A to opakuji vůbec žádný. A je to proto, že v zákoně jsou přesně dané výluky a toto mezi ně nepatří.
Jinak pro tazatele Bloková pokuta do 2000Kč
Byl jsem viníkem bez STK. A pojišťovna vše proplatila a nechtěla žádnou náhradu. Ani totiž nemohla.Zákon hovoří jasně.
Sám mám teď na motorce propadlou TK už přes 2 roky. Na těch pár km ,co najezdím, jí dělat nebudu, když vím, že mám vše po technické stránce OK.
buss...podmínky pojiětovny mohou být jaké chtějí,ale nesmějí být v rozporu se zákonem-a ten říká ohledně vozidla s prošlou TK co...? (v kostce nemá na silnici co dělat)
Až to bude v příčinné souvislosti s nehodou tak ano. A co je v Podmínkách pojišťovny?
doplněno 22.07.14 16:10:No on se tazatel také správně ptá na sankci za STK, nic víc nechce. Já bych se spíše bál jet bez pojištění. Ale jezdí se jak bez STK, tak bez pojištění. Ostatně se s takovou jízdou počítá, proto přestupek, nehoda je věc jiná.
Pojištění se řídí Zákonem o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.
Zde jsou přesně uvedeny výluky a práva na úhradu vyplaceného plnění.
Najdi mi, kde je výluka na vozidlo bez technické kontroly. (pozor technická způsobilost vozidla není technická prohlídka)
Není tam. A proto pojišťovna musí plnit bez podmínek.
V dnešní době pokud je na kontě několik melounů žádný,problém vše vyřeší dukáty. v Případě nehody pojišťovna nic nehradí, policie správní řízení, pokuta body dolů, pokud někoho zraníte náklady léčení, poškozený bude žádat materiální škodu, případně psychickou újmu ušlý vydělek, pokud se sará o děti neb staršího člověka náhradu a.t.d. Takové dobrodružství může ale nemusí vyjít na několik melounů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.