Nejste přihlášen/a.
škoda yeti jak ma vliv točiví moment co je lepší a proč ma viší točiví moment jedna se o dva stejné motory prvni2,0 81 kw pohon 4*2 81-4200 250-1500-2500 5 rychlostí a stejny motor 2,0 81 kw pohon4*4 81-4200 280-1750-2750 6 rychlostí zajima mne rozdíl děkuji
Laicky řečeno, točivý moment (TM, já mám raději starší označení kroutící moment) je ta síla, která pohání auto. Maximální výkon je pouze tabulkový údaj, využije se snad pouze při jízdě maximální rychlostí na maximální otáčky. Čím vyšší je TM, tím je pohodovější jízda, motor se nemusí točit do otáček a už v rozmezí 1500-2500 otáček je k dispozici pěkný zátah motoru. TM motoru je závislý na nastavení řídící jednotky motoru, proto i stejné motory mohou mít rozdílný TM. Těch 30 Nm je přidáno asi proto, že pohon 4x4 má přece jen vyšší jízdní odpor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.