Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení led svetel bez rele

Od: denny276® odpovědí: 19 změna:
Zdravím, kluci prosím, jak zapojit led svetla bez relé? Jedná se o ford focus. Díky ;)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prog*
hodnocení

0x

dobrý večer,záleží kde ty světla budou můžete je např připojit k napájení autorádia.když otočíte klíčkem led světla se rozsvití automaticky.napište kde ty světla budou.

jabraka*
hodnocení

0x

Led žárovky mají nepatrný příkon,nevyžadují tedy spínání relé spinačem.Stačí vhodný vypínač,vložený do světelného okruhu.Možná by neškodilo omezení proudu vhodným rezistorem(odporem).

JABRAKA

olaf71*
hodnocení

0x

ani nevím, jestli mám ve FF zapojeno přes relé, ale myslím že ne. šťávu mám vytaženou s pojistkovky , která je pod přední kapotou vpravo. pak přes modul připojená světla

hodnocení

No přijdou do spodní mrizky na masce, už vim přes co to zapojim, radio beru. Ale kam dat minus? :O
olaf71*

minus je všude, kde je plech (pokud je tedy součástí auta)

hodnocení

Olaf:prosim jaký modul? Napiš mi to prosím jako laikovi, me to dneska nemyslí, ale vůbec :)
olaf71*

omjaká konkrétní světla se jedná, nejlépe odkaz

hodnocení

Jsou to bezznackovky, made in poland. Odkaz bohužel nemám, foto mi vložit nejde:(
olaf71*

bavíme se o denním svícení? DRL? jde o to, jestli mají v sobě, nebo je součástí modul automatické rozsvícení po nastartování, nebo se musí dokoupit samotný modul

hodnocení

Je to klasická led bez ničeho. Jen dva dráty, nic se dokupovat nemusí, ale u sebe to taky nic nema. Jde ti to zapojit jen pomocí tech dvou drátu, aby to fungovalo, ale ted nevim jak
olaf71*

docela by mě zajímalo, kudy to budeš protahovat. rádio v autě, světla venku. ale je možné, že máš rádio u motoru. pak tedy najít prostup a protáhnout. protahoval jsem z distributoru baterie napájení k SW a že by to byla zrovna brnkačka, říct nemohu

hodnocení

olaf71*

tak přesně tohle jsem měl ve FF po bývalém majiteli a nefungovala. sám prodávající říkal, že mu to nešlo zapojit tak, aby to svítilo. použil jsem jeho drát z připojení, nasadil nová a šlo to. mám něco takového. jednotlivě zapuštěné do nárazníku ve tvaru V. obsahují automatický modul pro rozsvícení

hodnocení

Mrknu, potrapim se s tim a uvidíme , každopádně to nejdůležitější jste mi řekli, dam vedet;)

prog*
hodnocení

0x

nebo je můžete připojit i k předním světlům např k parkovačkám stačí přešmiknout + drát a pripojit k tomu ty světla ale nejlepší by bylo to asi připojit ke spínačce v motoru kde jsou všechny ty relé a pojistky.jestli máte zkoušečku na 12v.tak si najděte pojistku která je pod proudem po otočení klíčku a k ní připojte ty světla

stonek*
hodnocení

0x

Potíž je, že denní svícení nesmí svítit při zapnutých světlech, proto se do cesty dává rozpojovací relé (zapojení je: + za spínačkou přes rozpojovací kontakty relé k dennímu svícení. Cívku relé napájí + od parkovačky). Jak vynechat relé mi napadá takto: zapojit denní svícení paralelně ke spínacím kontaktům relé pro potkávací světlo, obvod bude uzavřen přes potkávačkový vlákno žárovky, vzhledem k tomu, že má oproti LED zanedbatelně malý odpor, budou svítit jen LED, po zapnutí potkávacích světel se napájení denního svícení prakticky vyzkratuje = zhasne. Neřeší to ale že pokud máte H4, tak se DS opět rozsvítí při přepnutí na dálkové, máte-li H7 tak ne.

hodnocení

To je přesně ono! ;)
ladinek60*

Zdravím,vmísím se vám do debaty,mám podobný problém,dal jsem si na opel astra f denní světla,kulatá se čtyřma ledkama,zapojení přes ovládací modul,ale mám asi nějaký poklesy v napětí a světla se zhasínají,tak mi radili odstřihnout modul a dát plus na čidlo zpátečky a mínus na přívod do parkovaček,jenže teď mi prosvicují parkovačky při tomhle zapojení,tak nevím co s tím...

stirecek*
hodnocení

0x
Rele stojí 50 Kč... A mám klid v případě, ze mi odejde vlákno obrysovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]