Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - nesvítí brzdové světla

Od: tesnost* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, pořád řeším na své Felicii I. 1.3 r.v.:95 že mi nesvítí brzdová světla, obě žárovky jsou vpořádku, pojistka je taky dobrá, když spojím k sobě ty dva drátky (černočervené) co jsou napojeny k tomu spínači tak světla nesvítí, když vemu jeden drátek z těch dvou a multimetrem změřím napětí proti kostře (kostra=např pant dveří) tak naměřím asi 12,4 V což je napětí akumulátoru, ale když vemu druhý drátek a změřím ho taktéž proti kostře tak nenaměřím nic. Ani nevím jestli oba ty drátky jsou plusové. Pak mě napadlo, že jsem kdysi montoval celé ty lampy vzadu a ty drátky co byli opatřeny nakonci očky tak jsem v domění že jde o kostry navlíkl a přišrouboval ke šroubům co drží ty celé lampy( jde o hnědé a zelený drát), tak jestli nemůže být problém tam (můžu dodat i fotky, jak jsem to tam zapojil). Nebo by stačilo to zapojit nějak provizorně např zezdeau natáhnout drát dopředu k pedálu. Díky za rady Ps: třetí brzdové světlo to nemá

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jednoduše spoj drátky na brzdovém spínači a u zadních světel měř proti kostře v ODPOJENÉM konektoru lampy jestli je tam 12V jestli tam budou máš špatný ukostření zadní lampy

jestli tam nebudou je třeba hledat může bejt někde přerušenej drá nebo zoxidovanej konektor nebo špatný žárovky -zažil sem že místo dvouvlákna tam frajer nacpal jednovláknovou a pak se divil

taky si místo hledání ten drát od spínače můžeš natáhnout rovnou novej

prog*
hodnocení

1x

dobry vecer podivejte se na kostru svetel jestli neni zaoxidovany ten sroub ke kteremu jsou pripojene kabely od minusu

tesnost*
hodnocení

U zadní lampy na straně řidiče, jestli si to dopbře pamatuji, tak jsou dva hnědé dráty zakončené očkem a jeden zelený drát zakončený očkem, všechny tři jsem navlíkl a přišrouboval na tři různé šrouby, ted mě napdalo jestli nemají být třeba dvě ty očka na sobě aby byli propojené

prog*
hodnocení

1x

jak pisete ze by ty kabely meli byt propojene tak to myslite kostru jesta ano,tak jestli nejsou zaoxidovane tak mely byt propojeny mezi sebou vsecny co jsou pod stoubkem.jestli mate na tom multimetru mereni odporu.tak zmerte odpor mezi srouby tech koster mel by byt nulovy.

tesnost*
hodnocení

moc nechápu ale zítra dodám fotku jak to zapojení vypadá

hodnocení

0x

Ty drátky jsou v pořádku a spínač nejspíš taky ten pouští proud do toho co je bez proudu.Spojte je k sobě a zkuste multimetrem jestli jde proud do lamp vzadu (kostru přiložte jinam třeba na ten pant)Jestli ne tak jděte po drátech někde bude svorkovnice a ta může být zaoxidovaná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit světlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]