Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych radu, ohledně ekologické daně. Dědeček si koupil auto...před ním byl pouze jeden majitel, a dědeček měl ZTP...zemřel a auto dědickým řízením přešlo na babičku. Když si chci nechat auto přepsat na sebe, budu platit ekologickou daň, která není na autě zaplacená, nebo se to "invalidou" vyrušilo?
Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale mám dojem , že pokud je to dědictví, tak se daň neplatí.Alespoň tak jsem to měla , když mi zemřel otec.
takže když eko nebyla zaplace, a teď je majitelem babička, která je vlastně dědicem, tak já jakožto další majitel budu eko platit, chápu to dobře?
Ano, bohuzel budes muset EKO zaplatit, jestli to auto chces mit psane na sebe, protoze to auto nema zaplacene eko a ty sama nejsi ZTP.
Jinak jak ti radi nade mnou, auto muze byt porad psane na babicku a ty s nim budes jezdit a vsechno platit. Babicka sice bude majitel, ale ty budes provozovatel nebo jak se tomu rika.
Babicka si pak jen treba pripadne da do zaveti, ze auto budes dedit ty (nevim, jak by to bylo s eko, kdyby dedicu bylo nekolik a auto chtel jen jeden).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.