Nejste přihlášen/a.
Tak mě v době nákupu odřeli auto na parkovišti před Kauflandem. Při vyjíždění z řady bezohledný řidič příliš brzy dal velký rejd a sedřel mi pravděpodobně plastovým nárazníkem dveře a blatník (nejsou stopy po jeho barvě, můj černý lak je sedřen až prosvítá světlý tmel).
Jak zabránit těmto škodám? Napadlo mne, že po zaparkování si vyfotím vedle stojící auta tak, aby byly zřetelné registrační značky. Pak bych při příchodu k autu a zjištění poškození mohl zavolat Policii, která by mě mohla podle reg.zn. sdělit jméno a adresu toho dobráka, co stál vedle mě. Jenže která policie má přístup on-line do databáze řidičů? Asi jen ta státní, měšťáci asi ne. Pak bych mohl žádat náhradu nákladů na opravu na viníkovi z jeho povinného ručení. Co tomuto postupu říkáte?
Neparkovat u vchodu a nebýt líný popojít pár kroků. Pak se dost sníží pravděpodobnost, že vám to někdo odře.
To už mě napadlo také, že ti umělečtí řidiči se cpou co nejblíže skladu vozíků nebo vchodu, takže příště si zajedu radši o kus dál. Naštěstí není plech zdeformován, takže oprava nebude složitá.
Zná někdo v Praze nějakou prodejnu barev, kde bych sehnal černou metalízu ve spreji? Svého času mi na objednávku vyrobili v drogerii Zlatnická modrou barvu ve spreji na mé Mondeo a já jsem tím celé 2 roky opravoval drobná poškození laku.
I když nemám Amíci rád, ale berou pojízdné plechovky jako spotřební zboží, neboli jako boty, byl jsem svědkem kdy mladík vyjížděl s Gazíkem odřel hogo fogo MX5, vystoupil napsal lístek zastrčil za stěrač za chvilku přišel majitel a na lístku bylo napsáno, - strejdo zbohatlíku odřel jsem ti křáp je novej tak to máš jistě pojištěný, pokud nikoliv tvůj problém, zdraví obyčejný člověk.
Blbost. Nevím jak z právního hlediska pořizování si takto důkazů, ale když budete někde delší dobu tak auto/auta vedle Vás se můžou vystřídat i víckrát a pak co? Rada je pořídit si tank či auto kterému to nevadí. Bohužel podle mě s tím nic moc neuděláte pokud nechytíte onoho řidiče při činu.
Pamatuju si jednoho takového blba co chtěl na mě hodit poškození svého auta z dřívějška důvodem, že kvůli malému místu jsem si musel opřít svoje dveře o jeho. Žádná rána navíc na mých dveřích byla gumová lišta. Zavolal si policii. Policie přijela, koukla řekla blbost a nashle.
To bych musel ihned po zjištění adresy viníka zajet za ním a podívat se na stopy po střetu na jeho vozidle. Musel by tam mít moji černou barvu. Teď jde jen o to, zda by ta snaha stála za to . Jedině snad při větším poškození a deformaci plechu.
Po kolikate se vam toto stalo?Třeba
me za 14 let co mám řidičák ani jednou.Az se to stane a nikdo se k tomu nebude hlásit, budu nadávat jako spacek, jaky jsou lidi ..., , když se k tomu nepriznaji.Zkuste fotit, pak dejte vědět, jak dlouho jste vydržel to praktikovat.100x vyfotite, pak vas to prestane bavit a hned potom vás odřou zas. (Jen příklad).Prostě takhle funguje zakon schválnosti.
proti tomuhle je jediná prevence,zaparkovat natolik daleko aby se tam komukoli dalšímu nevyplatilo cpát...at se vám to líbí nebo ne,je to jen a jen lenost a pohodlnost a věřím,že po téhle zkušenosti už nebudete pohodlní si cestu dovnitř supermarketu prodloužit o padesát,sedmdesát (?) metrů...A ještě jedna názorná ukázka chování člověka...,odhadem maximálně dvě tři procenta populace by se k takovéhlemu způsobení škody přiznala-ted mnozí z vás jistě budou oponovat,že "..já bych se určitě přiznal a napsal svůj kontakt za stěrač apod..." ale to se ukáže až v té dané situaci,kdy k ní dojde(a drtivá většina se zachová jako ten,ta co vás odřel-a,čili rychle pryč...) -prostě to je v nás,takoví jsme...jak jde o peníze(bonusy-malusy z pojistek atd.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.