Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se zeptal, zda/jaka jsou rizika jizdy bez plastoveho spodniho krytu motoru (spodni oblezeni motoroveho prostoru dle literatury). Potrebuju dnes nutne nekam jet, a zjistil sem, ze ten kryt je napul odpadly, budu muset koupit novy. Mam Skoda Octavia combi 98.
Predem moc dekuju za odpovedi..
doplněno 08.09.14 10:45:dekuju moc za odpovedi, mam 1.8 benzin. A myslel sem,ze co typ auta, to specificky kryt, jak vidno z tech odkazu, tak jsou stejne kryty i dokonce v ramci jinych znacek...
Rozhodně je velice důležité. že jde o kombík. Ale důležitější by bylo uvést, o jaký se jedná motor.
Absence spodního krytu motoru rozhodně není nic, co by bránilo někam jet. U dieselu je tam, aby se motor zbytečně nechladil. Dále má za úkol snížit znečištění motoru a jeho ostřik vodou. Na druhou stranu může zabránit, aby se malý únik oleje dostal na silnici.
doplněno 09.09.14 00:23:U dieselu má ještě důležitou funkci a to tlumit hluk motoru.
Ani ta motorizace není tak důležitá. Např. u Fabie se na benzíny dávaly malé kryty, takže si to spoustu lidí vyměnilo za větší kryt z nafty. Nouzově to ničemu nevadí, ten kryt tam je od toho, aby nešel bordel na motor ze spodu a ten nereznul atd. dále taky chrání motor před přímými zásahy kamenů, apod. aby ti to neprorazilo třeba olejovou vanu (samozřejmě pokud člověk má místo mozku cukrovou vatu a podle toho i jezdí, tak to prorazí i s krytem).
doplněno 08.09.14 09:58:např
doplněno 08.09.14 09:59: doplněno 08.09.14 11:53:Imgify: i to je dost možné, to jsem zas nevěděl já
Značky VW/Audi/Seat/Škoda jsou jeden koncern, takže některé díly vypadají stejně a některé jsou dokonce záměnné např. Polo/Fabia, Passat/Octavia apod. Je rozdíl jen mezi benzínem a naftou, ale jak jsem psal, u Fabie jsem si na benzín dal kryt z nafty, je větší, zdá se mi lepší.
To Repkin Octa a passat vždyť octa je nižší střední a pašík je střední neli dokonce vyččí střední třída,navíc se pořád tvrdí,že octa ja na podvozkové plošině golfu!Protože koncern VW neznám tak se ptám!
V pohodě bez toho jezdi, jen na zimu bych ho doporučoval sehnat, bude se ti pomaleji ohřívat motor, teď je to jedno. Ten kryt je tam právě kvůli rychlejšímu zahřátí motoru a jak uvedli rádcové výše, zajišťuje lepší obtok vzduchu pod autem a v neposlední řadě mechanickou ochranu. Ale spousta starších aut kryt dole neměla taky jezdili/jezdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.