Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem někde zahlédl na prazích a na dveřích (asi jen 20cm odspodu) auta takovou ochrannou vrstvu, která byla v barvě vozu. Z blízka bylo zřetelné, že se jedná o nalepovací fólii (žádný ochranný nástřik), která byla poté nastříkána do barvy vozu. Jde mi o to, že na mém letitém autíčku už se začínají projevovat menší místa začínající koroze na prazích a rád bych se vyhnul větším škodám, takže jsem přemýšlel nad základní ochranou koroze a poté bych rád nalepil podobnou ochrannou fólii na prahy a dveře auta (těch 20cm bude stačit). Měl jsem pocit, jako by ta nalepovací fólie byla z nějakého hliníkového materiálu a byla po přejetí prstem lehce vroubkovaná.
Ještě to trochu upřesním, asi to nebyla fólie určená přímo proti korozi, spíše proti narušení vrstvy karoserie od kamínků.
Takže když si nechám spodní části auta polepit třeba tímhle glassgarant.cz/... , tak korozi zpomalím? Nebo to funguje jenom v případě, kdy na karosérii ještě nic není a fólie působí v podstatě jako štít? Celkem by se mi hodila ta první možnost, i když u průsovitný folie bych musel rezavý místa ještě zabarvit.
koroze v těchto případech začíná zevnitř, v dutinách a postupmě vystupuje na povrch, nejdřív vznikají jakoby malé tečky a bublinky, které se později rozšiřují; bez důklané opravy to pod nalepenou folií korozi ještě urychlí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.