Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné foto na řidičský průkaz

Od: hansikii* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, pár dní zpátky jsem úspěšně dokončil autoškolu a v pondělí mám v plánu si zajít požádat o ridičák. Mám doma nějaké už vyvolané fotky, ale nejsem si jistý, jestli jsou vhodné přímo pro řidičský průkaz (nechce se mi chodit totiž znovu vyfotit). Mohli by jste mi říci jestli se dají použít či ne?

Vhodné foto na řidičský průkaz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podívej se tady ,nebo se římo zeptej na úřadě jestli ti ji vezmou.

janplinto*
hodnocení

0x

Neměl by být problém, s řidičákem úřední šiml nedělá takové ofuky jako s občankou. Alespoň u mě nedělal... *placni*

zajixxx*

Pozadí se mi zdá příliš tmavé - kdyby bylo světle šedé tak by to bylo OK.

hodnocení

0x

Obávám se, že to nepůjde. Na dnešním řidičáku je fotka černobílá a je součástí přímo té plastové katričky. Mě před rokem při výměně řidičáku fotili přímo na úřadě při podávání žádosti. Ale je možné, že si Vámi dodanou fotku naskenují. V tom případě by asi problém nebyl.

novada*
hodnocení

0x

Oni si to upraví tu fotku. Posunou, zvětší/zmenší. Nebude problém

hodnocení

0x
Myslim ze ne, fotka je cernobila. Za vama ma byt svetle pozadi.
novada*

já taky narokoval s barevnou fotkou z fotokabinky, která mě vyfotila šejdrem.. a v poho

hansikii*
hodnocení

Sešlo se tady dost protichůdných názorů. Asi to nejdříve zkusím s tou kterou mám, a pokud bude problém, holt se nechám vyfotit..

lmgify

Kdyz nevis jak dal, staci se obratit na zakon :)

Fotky na ridicaky se ridi stejnymi predpisy jako na obcanky. Pro ne plati, ze fotka se porizuje bud na uradu nebo musi byt zaslana datovou schrankou. Protoze datovou schranku asi nemas, tak ti zbyva jen ta fotka primo na urade.

Pro obcanku bez strojoveho kodu je mozne donest 2 svoje fotografie, ale to asi pro vydani ridicaku nefunguje.

Jestli jsi pozadal o novou obcanku nebo cestovni pas v uplynulych 12 mesicich, urad ma v archivu tvoji fotku a na tvoji zadost ji pouzije, pokud jsi vyrazne nezmenil od te doby podobu.

Konkretni parametry fotografie (rozmery, ...) zakon rovnez narizuje ("Pozadí za zobrazovanou osobou je bílé až světlemodré, popřípadě světlešedé barvy ...").

Tolik řeč zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]