Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění auta v polopřevodu

Od: pt® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, koupilo se auto a je pojištěné u pojišťovny, je zatím v polopřevodu, jelikož se na něm dělají opravy, aby prošlo technickou prohlídkou. To znamená, že velký TP je stále na původního majitele a malý je přestřižený. Může pojišťovna autu zrušit pojištění, pokud zatím není převedeno na nového majitele? Pokud ano, co udělat? Dát SPZ do depozitu? Nebo jak, pokračovat? Děkuji. - pt

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pt, milá kolegyně,

Může pojišťovna autu zrušit pojištění, pokud zatím není převedeno na nového majitel***ne, nemůže, páč to není zákonný důvod pro pojištovnu.
Co dělat? Pojistit vozidlo již dnes na Vaše jméno. Pak TK, dokončení započatého úkonu, převodu vozidla.

Do depozitu značky nedáte.

Není zač, milá kolegyně.

doplněno 14.07.14 13:56:

Důležité je, že je pojištěno, Kdo je zapsán v techničáku nic neřeší. To je jen údaj, často špatný..

pt®
hodnocení

Díky za odpověď, pane Milane. Auto je pojištěné od prvního dne koupě. Tak už jsem klidnější. - pt

pt®
hodnocení

Pane Milane, co říkáte na toto:

"přehlášení vozidla se má provést do 8 dnů od koupě, i když nemá technickou, udělá se pouze evidenční kontrola a zapíše se nový vlastník. Potom se může dodělat technická."

Jenže jsou skutečnosti, že auto není pojízdné, tak jak tedy dodržet těch 8 dní. Lze i bez fyzické přítomnosti auta? Děkuji. - pt

řehlášení vozidla se má provést do 8 dnů od koupě, i když nemá technickou, udělá se pouze evidenční kontrola a zapíše se nový vlastník. Potom se může dodělat technická..

nevím na co reagovat...

zažádat o změnu v registru musí prodejce (odhlásit vozidlo na pt,) tím začal úkon změny vlastníka, Toto se musí udělat do 10 dnů. Nikoliv 8. Kupec pak musí na evidenčku a dokončit započatý úkon polopřevodu, změnu vlastníka. Na to již v zákoně naní lhůta.

Pokud je vozidlo nepojízdné, lze jej naložit na odtahovku, klidně udělají evidenčku na odtahovce.

Stačí takto, milá kolegyně?

doplněno 17.07.14 17:22:

jak píše kolega diesel, pro dohlášení není lhůta žádná..

pt®
hodnocení

Pane Milane stačí, děkuji za upřesnění. Jen ještě, kdybychom to nestačili do 10 dnů, je nějaká sankce? Budeme se snažit, ale náhoda je vůl. Díky. - pt

Pro Vás jakožto kupce není!

pt®
hodnocení

Myslela jsem, pokud by se do těch 8 či 10 dnů nestihlo přehlášení, zda je nějaká sankce pro kupce? U dohlášení není, to už je mi jasné. Děkuji. - pt

pt®
hodnocení

Milí rádcové, tak dneškem je u auta eviden. i tech. kontrola a dokončení převodu z polopřevodu na nového majitele. Stihlo se to před 30. červnem.

vklus

Rok? A to se tady někdo bál pár dnů a ejhle on rok

mzxy*
hodnocení

0x

sankce je 0 - 50 tis. Kč

buss
hodnocení

0x

Pojišťovně je fuk, kdo pojistku hradí, hlavně, že pojistné přistane na její účet. Takže nemá důvod...

pt®
hodnocení

Zajímalo by mně, jak skončí autům, které zůstaly v polopřevodu i po 30. červnu a nedohlášené na nového majitele, jejich pojištění povinného ručení. Nezdá se mi, že úřad dopravní spolupracuje s pojišťavnami, nebo je to jinak?

Je to reakce na příspěvek "busse", který píše, že pojišťovně stačí, že se pojistka platí? Mně se to již netýká, ale možná to bude zde někoho zajímat.

doplněno 12.06.15 11:59:

Tak už je mi jasná odpověď, po dnešní návštěve pojišťovny, kam jsem nahlásila změnu vlastníka, pojistitel je stejný.

Údaje z úřadů a z pojišťoven se sejdou v Kanceláři pojistitelů.

mzxy*

pokud auto zaniklo, zaniká pojistka ze zákona v den zániku vozidla...systém ( Centrální Registr Vozidel) který stál k dnešním u dni daňová poplatníky 300 milionů Kč neumí automaticky vymazazt auto v polopřevodu, proto budou tyto informace zadávány ručně a k pojišťovnám se dostanou možná po měsíci, dvou, třech...pokud má hl. město Praha 100 000 nedoregitriovaných aut, bude muset někdo vzít 100 000 papírových spisů k vozidlům a postupně je v systému "odpinknout"...

bez ohledu na vvýšed uvedené zákon platí, auto v polopřevodu zaniká spolu s povinným ručením o půlnoci 30.06.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]