Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybledlý lak na autě vs oživení laku

Od: brendaw odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny! Kdo mi poradí:Mám starší auto a lak už je docela vybledlý a takový zašlý.Vím,že s tím už nic moc nenadělám,ale nový lak se nevyplatí dávat a tak jestli máte někdo zkušenost s nějakou dobrou leštěnkou,nebo s něčím podobným,aby ten lak aspon trosku oživil.Děkuji za vaše odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kup si lesticku na karoserie. Je to sice krapet drazsi, ale auto se pak bude lesknout jak...

Pokud chces ozivit barvu, v kazde drogerii sezenes kupu chemikalii a pripravku.

Osvedcena je motorova nafta. Cele auto v ni umyt a pak vylestit do sucha. Paradne umi barvu vytahnout a ozivit. Jen se to dnes uz zase tolik nepouziva...

brendaw
hodnocení

Děkuji za odpověd.A nezničím auto,když to potřu tou naftou? Dělají se na tom laku i takove fleky-bílé.

hodnocení

0x

Já jsem minulou neděli připravoval auto na technicku, použil jsem leštěnku, na vrtačku na suchý zip molitamový kroužek. Za 20 minut celé auto k nepoznání. Kdo nevěří ať se staví.

Leštěnka byla za 600Kč za litr, ale mám jí už 8 let a nedám na ní dopustit. Snad jen Tempo, se k tomu přiblíží.

brendaw
hodnocení

Děkuji za vaši odpověd.Prosím prozradil by jste mi název te leštěnky?Dík

prozradil, ale to bych musel mít větší paměť. Je to už několik let a nálepka je nečitelná. Řeknu ale jak to vyřešíte. Dojděte do prodejny autolaků. Speciálku, nikoliv drogerii. Tam Vám nabídnou potřebnou leštěnku na mnoho roků. Rovněž ten leštící molitan v různé hrubosti,. Já si vybral střední a jemný, používám to na různá auta. Jen je malý problé, že když dělám červenou škodovku, tak na modrou se to cvíli špiní, ale po chvilce to špinavé vyleší. jen jsem se hrozně polekal, když se mi to stalo poprvé.

Kouty a rohy jsem udělal hadre prstem. Fakt za 20 minut je OK. Pak ještě přelešti vyleštit suchým hadrem, takový šum z toho dostat.

Kdo neviděl neuvěří.

hodnocení

0x

Tak nevím,kupovat kvůli tomu leštičku se mi zdá jako přepych.Já osobně mám nejlepší zkušenosti s pastou TEMPO.Dokáže oživit i velice zašlý lak,je to jen trochu dřina.Ovšem každé použití této pasty odbrousí mikrovrstvu laku,takže nedoporučuji používat příliš často.Navíc není příliš vhodná na metalické laky.

maxwell*

Já to tempoval dnes. Doporučuji na jaře a na podzim pokud lak bledne, jinak 1x do roka a pak leštit normálním voskem. Ručně je to dřina ale jde to taky. Kdo má leštičku ten se má.*smich*

chlapci, souhlasím, nekupujte leštičku, ale vrtačku má snad doma každý, a koupíte molitanové kolečko na vrtačku (viz výše) a jde to bez dřiny.

Tempo je dobré!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]