Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, každý rok po zimě mám na voze spodek dveří, blatníky i nárazníky (plast) spoustu rezavých teček. Někde jsem zaregistroval pojem "nalétavá rez". Nevíte někdo, jak efektivně na ní? Díky
Naletova rez vznika pri vzajemnem treni kovovych casti automobilu, brzdeni a pod. Od vaseho i od jinych aut. Uvolnene castecky ulpivaji na povrchu, kam dopadnou, vpodstate se zarejou do laku a zacinaji korodovat. Narusujou tim samozrejme vrstvu laku a samozrejme, diky jinemu el. potencialu, zakladaji zarodky pro korozi plechu karoserie.
Nejvice je to patrne prave na spodcich aut a na prahach, kam dopada velke mnozstvi.
Chranit se proti tomu v podstate nelze. Z vyroby se nanasi tluste ochrane natery, ktere zabranuji proniknuti castic az na plech, ale na druhou stranu do mekke tluste vrstvy se castice lepe zaryji a drzi.
Tez voskovani aut na nejakou dobu tomuto zabranuje, ale ne na dlouho. Existuji ruzne pripravky, ale vesmes se z dlouhodobeho hlediska miji ucinkem.
Jedina ucinna ochrana je auto po kazde jizde vylestit. Driv, nez castice prireznou napevno k povrchu.
díky za rozumný výklad. Odstrańování je docela pracné, nemáte zkušenosti s nějakým přípravkem, který mi nepoškodí lak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.