Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat...Mám Renault Thaliu 1.4 16V 2005 předělanou na LPG a dnes mě začala blbnou.Na volno běh to ma strašně malé otáčky (občas se zvýší a zase spadnou).Když se rozjizdim tak to strašně pocukava jako by to mělo zhasnout. Když jedu do kopce tak auto skoro vůbec nejede a občas v tom dvakrát zacvaka v motoru.Motor byl docela přehráty. Když přepnu na benzin tak to hned jede lépe ale i u toho benzinu to má malý výkon.MOc prosím o radu co stím muže být...MOc děkuji za odpověď...
Moc chudá směs. Může to být lambda sondou, regulátorem polohy škrtící klapky nebo snímačem polohy škrtící klapky (pokud je má). Možná je něco v háji s řídící jednotkou, možná vázne dodávka paliva. Teoreticky může být i přidřený motor - měníte dost často olej? Při použití LPG degraduje olej o dost rychleji - i když se zdá pořád čirý, jeho kyselost se zvyšuje víc než u benzínu. Svítí něco na přístrojovce? Ideálně asi připojit na diagnostiku. Někdy jsou špatné konektory, mě se třeba stalo že mi do nich natekl olej a potom se odmlčela lambda sonda - stačí je rozpojit/zapojit, možná podle potřeby vyčistit, přihnout kontakty.
Motor byl na podzim minuleho roku na vybrusu hlavy a predeleni ventilu protoze ten motor prestal jet uplne.Minulý tyden jsem akorat dolival olej a vyčistli kontakty specialnim sprejem na to určeným.OLej byL meněn presne pred rokem,akorat jsem tam nedaval oroginal ELF.Na přistrojovce nic nesvíti...Občas blika kontrolka katalizatoru protže byl taky meněn na podzim a nebyl tam dany original,mechanik rikal ze to obcas zablika.Znak te kontrolky posilam do prilohy.Dekuji
Na benzin to taky blbne ...maly výkon ...jeste nez ten problem nastal takto auto tahlo jako čert ...kdyz jsem ktomu dnes rano prisel tak auto je zase v pořadku...tak ja nevim co tomu je
Zajímavé. Je taky možné, že řídící jednotka padá do nouzového režimu. Pokud auto netáhne z důvodu vypínání válce, může být v háji svíčka nebo kabel - zrovna nedávno se mi stalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.