Nejste přihlášen/a.
Popis situace
U Zdib směrem na Prahu končí D8 a navazuje rychlostní silnice R8 (Prosecká radiala), po několika kilometrech je značka omezení rychlosti na 100 km/hod a pár metrů zatím hned začátek obce "Hlavní město Praha", po dalších stovkách metrů je první výjezd a nájezd na R8, do konce R8 u Vychovatelny jsou celkem čtyři. Na konci R8 je značka konce R8 a zároven značka omezení rychlosti na 70 km/hod. Kdo tam jezdí zná.
Moje otázky jsou následující:
1. Rychlost mezi značkou omezení na 100 km/hod a značkou pro obec je jasná, tedy 100 km/hod, ale pak už si nejsem jistý ... má přednost to, že jde o rychlostní silnici a mohu značku počátku obce ingorovat a dál jen 100 km/hod anebo musím jet jako v obci 50 km/hod.
2. Pokud platí, že mohu značku začátku obce ignorovat, jak je to po prvním nájezdu na R8 ... ruší se omezení rychlosti stejně jako na křižovatce a mohu nyní jet až do konce R8 dle pravidel 130 km/hod? Po žádném nájezdu na R8 jsem neviděl obnovení omezení na 100 km/hod a zkouknul jsem všechny nájezdy (přes google maps, ale asi starší) a nikde neviděl žádné omezení, jen u dvou z nich bylo označení začátku rychlostní silnice, ale u dvou to nebylo vůbec. Směrem od Prahy začíná R8 jen označením začátku rychlostní silnice a opět tu není žádné omezení rychlosti, mohu jet hned 130 km/hod? Většina lidí tam jezdí cca 80 km/hod ... co je tedy správně?
Na městském okruhu je povoleno max. 80 km/h. Tedy pár mětrů je rychlost vyšší a od značky Praha je osmdesátka, pokud není snížena na méně.
díky za odpověď ... trošku jsem pohledal ještě v zákonech a souhlasí to s Vaším odpovědi ... rád bych ji tak označil, ale tlačítko "dobrá odpověď"nemám k dispozici.
business.center.cz/... §18, odst. 3 a 4
Rychlostní silnice nebo dálnice ve městě 80km/h, pokud není značením uvedeno jinak. Konkrétně Vámi zmíněný úsek je v tomto trochu záludný, protože si každý všimne omezení na 100 ale už ho nenapadne snížit na 80 za cedulí Praha. Jinak ta 80 pokračuje od cedule Praha až ke sjezdu na bulovku, kde je omezena na 70 a následně po pár metrech na 50.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.