Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v polopřevodu, trochu komplikovaný!

Od: petass* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, koupil jsem auto, bylo na mě odhlášeno. Po půl roce jsem ho prodal, ale protože bylo nekompletní a nepojízdné, nemohl jsem ho na nového majitele převést (bez STK to nejde). Podepsal kupní smlouvu, dal jsem mu dal plnou moc, techničáky, značky, že si to zařídí. Pochopitelně nezařídil, a ještě to prodal dál. Pravděpodobně jen papíry, auto už asi ani není. Navíc už ani neví, komu to prodal. Takže buď leží papíry někomu v šuplíku, nebo to použil na nějaký nepřihlášený auto z dovozu a jezdí s ním. V každém případě auto pojištěné není. Mám to, vzhledem k ČKP a dopr. inspekt. nějak řešit, případně jak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Nic neřešte.Auto mělo mít espézetky v depozitu a šlo by převádět bez stk.

jarda2*
hodnocení

0x

Mate kupni smlouvu a dal jste kupci papiry a plnou moc? Nemusite resit nic, auto neni vase, splnil jste vsechny povinnosti. Maximalne jen poslete vysvetleni CKP az to prijde ;) .

petass*
hodnocení

Samozřejmě všechno dostal, ale dočetl jsem se zajímavou věc. Pokud ČKP nevymůže peníze od nového majitele , tedy toho, který ještě není zapsán v TP, bude vymáhat peníze od registrovaného vlastníka. I exekučně. Pak je to prý jen na těch dvou, jak se mezi sebou vyrovnají. Tak by mě zajímalo, jestli to opravdu možné je.

jarda2*

To by me zajimalo, kde to nekdo napsal... To jako CKP uz nepokryte vystupuje jako skupina banditu, kteri okradou kohokoli? Neco jako Exekutori? Me by zajimalo, jakou maji uspesnost, slibovali od unora velkou akci a zatim ticho po pesine. IMHO nemaji pravomoc oskubat kohokoli, kdo nebude hned platit a museli by to resit soudne.

petass*
hodnocení

Opravdu jsem to včera pročítal na internetu, bylo tam vyjádření někoho z ČKP v tom smyslu, že až do teď se jednalo jen o jakýsi rozjezd a rozesílání obsílek lidem, u kterých byla situace o neplacení povinného ručení jasná. Teď jdou na ten zbytek. A s dodatkem, že příspěvek do fondu musí být zaplacený za každé nepojištěné auto s tím, že to prostě někdo MUSÍ zaplatit, ať ten nebo ten. Pak je prý na dohodě obou, jak si to mezi sebou vyřeší.

hodnocení

0x

Souhlasím naprosto s Jarou i Celpem.

Věříte chybným informacím. Pokud máte opravdu kupní smlouvu, tak klidně užívejte dlouhý víkend a nic nedělejte. Je to zbytečné, protže stejně nic nemůžete udělat a nic Vám nehrozí. Ono vždy nemusí být vozidlo pojištěno, jenom když je provozováno. viz zákon 168/1999 § 1 nebo 2. (tuším)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]