Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem auto, bylo na mě odhlášeno. Po půl roce jsem ho prodal, ale protože bylo nekompletní a nepojízdné, nemohl jsem ho na nového majitele převést (bez STK to nejde). Podepsal kupní smlouvu, dal jsem mu dal plnou moc, techničáky, značky, že si to zařídí. Pochopitelně nezařídil, a ještě to prodal dál. Pravděpodobně jen papíry, auto už asi ani není. Navíc už ani neví, komu to prodal. Takže buď leží papíry někomu v šuplíku, nebo to použil na nějaký nepřihlášený auto z dovozu a jezdí s ním. V každém případě auto pojištěné není. Mám to, vzhledem k ČKP a dopr. inspekt. nějak řešit, případně jak?
Mate kupni smlouvu a dal jste kupci papiry a plnou moc? Nemusite resit nic, auto neni vase, splnil jste vsechny povinnosti. Maximalne jen poslete vysvetleni CKP az to prijde .
Samozřejmě všechno dostal, ale dočetl jsem se zajímavou věc. Pokud ČKP nevymůže peníze od nového majitele , tedy toho, který ještě není zapsán v TP, bude vymáhat peníze od registrovaného vlastníka. I exekučně. Pak je to prý jen na těch dvou, jak se mezi sebou vyrovnají. Tak by mě zajímalo, jestli to opravdu možné je.
To by me zajimalo, kde to nekdo napsal... To jako CKP uz nepokryte vystupuje jako skupina banditu, kteri okradou kohokoli? Neco jako Exekutori? Me by zajimalo, jakou maji uspesnost, slibovali od unora velkou akci a zatim ticho po pesine. IMHO nemaji pravomoc oskubat kohokoli, kdo nebude hned platit a museli by to resit soudne.
Opravdu jsem to včera pročítal na internetu, bylo tam vyjádření někoho z ČKP v tom smyslu, že až do teď se jednalo jen o jakýsi rozjezd a rozesílání obsílek lidem, u kterých byla situace o neplacení povinného ručení jasná. Teď jdou na ten zbytek. A s dodatkem, že příspěvek do fondu musí být zaplacený za každé nepojištěné auto s tím, že to prostě někdo MUSÍ zaplatit, ať ten nebo ten. Pak je prý na dohodě obou, jak si to mezi sebou vyřeší.
Souhlasím naprosto s Jarou i Celpem.
Věříte chybným informacím. Pokud máte opravdu kupní smlouvu, tak klidně užívejte dlouhý víkend a nic nedělejte. Je to zbytečné, protže stejně nic nemůžete udělat a nic Vám nehrozí. Ono vždy nemusí být vozidlo pojištěno, jenom když je provozováno. viz zákon 168/1999 § 1 nebo 2. (tuším)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.