Nejste přihlášen/a.
Chgtěl jsem se zeptat když jsem do benzínové feldy nalil místo naturalu,ethanol nemuže dojít k poškození motoru?
ethanol je i v naturalu, teď ho tam máte holt víc. Pokud špatně startuje atd., tak stačí naředit naturalem a mělo by to jet. Motor poškodit moc nejde.
Zdravím, pokud není plná nádrž, tak to dotankujte naturalem. Etanol má čistící schopnosti a rozpouští usazeniny v nádrži a palivovém vedení. Pokud by během jízdy se auto chovalo hodně nestandardně, tak to řešte hned a netrapte to, etanol obecně potřebuje jiné nastavení délky vstřiku, takže motor se může v krajním případě i poškodit. Pokud už máte delší dobu neměněný palivový filtr, tak bych vyměnil po vyjetí nádrže etanolu, protože všechny úsady z nádrže budou v něm.
Další informace o etanolu lze dohledat třeba na Gooogle.
Každej tvrdí ,že může poškodit ale jak mi ještě nikdo neodpověděl! Já jezdím už asi tři roky bez úpravy na etanol ,motor šlape jako zamlada .Jezdím od poměru jen etanol 85 (má obsahovat 25%N) až po 2l E :1 l N V zimě N95 a dle teplot trochu etanolu.Jinak ze zákona N95 obsahuje 5%E
Zdravím, problém se v rozdílné rychlosti hoření, takže se musí upravit délka vstřiku, aby nedošlo k poškození ventilů a vetilových sedel podpálením.
Zdravím, není se čeho obávat, jen tich usazenin. Sám do svého 1.6 8V (podobný motor jako ve felině) tankuji celkem pravidelně před výplatou e85 a nic se neděje. Samozřejmě úplně ideální to není, ale je tak toho starého auta je to celekm fuk, ty staré motory jsou neskutečně odolné. Do nového bych to asi nedal.
Jednou jsem chtěl u LADY 2105 ušetřit a natankoval Ethanol, ale pak mi to jezdilo jen s pořád vytaženým sytičem - i teplý motor bez sytiče netáhnul... Navíc pak začal chcípat volnoběh a měl jsem pěkně zanesený karburátor. Takže od té doby radši nešetřím a tankuju natural s "olověným" aditivem... Ale jak je na tom felda, to netuším, žigulíky ho asi nemají rádi...
Felda se vstřikama je trošku něco jinýho než Žigul s karburátorem kvůli sedlům ventilů vyžadující olovo
Felda to vezme v pohodě, dost lidí v ní na Ethanol jezdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.