Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle turbo?

Od: novada* odpovědí: 16 změna:
Je to v transitu 2.0 r.v 2000. Je tohle turbo nebo ne? Asi ne co? Jedna hadice vede z filtr boxu a druha tady odsud ze zadu do sani takze nevim jak by to mohlo fungovat. Ale je tam trubicka na olej. Ta hadice od zadu do sani se netlakuje. Transit moc nejede a je liny jak prase ale to bude spis slabym 2.0 motorem. Koupil jsem ho uz jetej. Tak proto se ptam
Je tohle turbo?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Samozřejmě že je to turbodmychadlo. Motor bude tipuji 2.0 DI 55kW. Pokud netlakuje, je zadřené.
novada*
hodnocení

To je myslim ten motor. Ale nechapu jak to tam je. To by bylo nejaky maly turbicko. :D ale ani nevim jak by to salo. Snad jen z filtrboxu a pak vzadu rovnou do motoru. .. jo to bude ono en.turbolader.net/...
doplněno 10.07.14 23:50: P.S. jak zjistim, jestli se toci? - musi. Oddelat tu hadici a mrknout se asi co? Nic neni slyset. Motor je liny. Na dalnici to jede max 130 a jeste kdyz vane dobry vitr od more.. podle toho usuzuji ze je turbo po smrti a ma to najeto 289 000 km
Je tohle turbo? #2
lmgify

Tady mas obrazek cele sestavy (je vzhuru nohama vzhledem k tvemu obrazku). Je tam videt, ze to sání si bere odnekud zespoda.

novada*
hodnocení

Kolik to turbo tak muze stat? Asi dost co? Nikde jsem nenasel repas
lmgify

Youtube ma videa na opravy turbodmychadel. :)

Jinak to turbo by melo byt Garrett G20 . Vygooglil jsem tento cesky e-shop. Divil bych se, kdyby nekdo turba neopravoval profesionalne. *sok* Aha, spatne jsem to cetl. Oni turba i opravuji a ty ceny na te strance jsou za repasovana turba. Prodavaji ale i nova.

lmgify

Koukam na turbodmychadla Ga/... na Heurece a zjistuji, ze tech typu je jako much. Navic to G20 je jen oznaceni rodiny a existuji modely s nazvy G20xyZ. Navic i turb s oznacenim treba konkretne G2052V je asi nekolik, protoze jsem jich nasel asi 5 a kazde ma jine modelove a katalogove cislo *sok* To je teda slusny bordel. *ee* Chce to proste nekoho, kdo tomu rozumi :(

lmgify

Kdyz dam ale hledat na Heurece ten presny typ ("802419-5003S") turbodmychadla, jak je uveden na te strance, na kterou jsem poslal odkaz uz drive, tak mi par odkazu vypadne.

Pozor! Vyhazuje to i odkazy na verzi 5005S, ktera je pro Transity od 2003. Nevim, jestli to je zamenne.

novada*

Transit je to 260s .. Jinak 20k za turbo - to je docela ranec. Takže se budu muset spokojit s atmosférou :D po městě to tak "nějak" jede .. ale neni to žádný zázrak. :D A vůbec, ještě se musim podívat, jestli se to vůbec točí, hadice je stále měkká, takže bych tipoval, že to buď nasává skrz ní, než tlačí a nebo je to turbo fakt hryzlé :D Protože to turbo neni absolutně slyšet - ani když stojim u motoru a někdo na to šlape. Jinak nic na palubce nebliká.. Žádná kontrolka.. Nic :D

lmgify

To 260S moc nepomohlo. Porad to v te tabulce je mezi dvema verzemi stejneho motoru V185 DuraTorq (73 a 98 bhp). Nenastesti oba maji jine turbo (jeden 5003S a druhy 5004S). Jak se lisi, netusim :(

I na ty Heurece se v tom odkazu, ktery jsem poslal, ukazuji repase, ktere jsou kolem 8 tisic. Mozna kdyz to clovek doklika az na stranky jednotlivych prodejcu, tak tam najde sirsi nabidku.

Koukal jsem na par videi na Youtube s opravami turbodmychadel a vetsinou je problemem nejaka uplna ptakovina, kterou si kazdy dokaze opravit sam (zablokovane promenlive trysky nebo jejich ovladaci tahlo).

veny*

nechá se sehnat jen středový uzel turbodmychadla v ceně okolo 4-5000kč

stonek*
hodnocení

0x

Mohl by to být EGR ventil .

hodnocení

0x

To asi turbo nebude, ale nějaký podtlakový posilovač.

novada*
hodnocení

Nevim, co by to posilovalo. Jde to z fliltr boxu k motoru kde je viko. Pak to zase vychazi z vika do toho. Klapka by v tom byt nejaka mohla a zaroven nejaky ten podtlak na posilovac brzd ale to mi prijde jako nesmysl.
Mozna ten egr no ale na co je tam to mazani. Turbo to fakt asi neni no :D neni kde by to bralo vzduch a neni tam intercooler

hodnocení

0x

nejdřív sem myslel že EGR ale ta trubka mazání by svědčila spíš pro turbo kolik to má KW a obsah?

filipecjiri*
hodnocení

0x
ja bych rekl ze to turbo bude.

veny*
hodnocení

0x

Ano to to je turbodmychadlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]