Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny-kteří mi nabídnou pomoc : Koupil jsem starší Felicii - která má zámek řadící páky. At dělám co dělám-nezamkne...Při otočení klíčem zámek zapadne a nic...Klíč nejde otočit, takže opět zámek vytáhnu a otočím klíčem-no a nic...Vyzkoušel jsem zpátečku-pak i všechny kvalty --nic. Řadící páka stále funguje...Takže asi 2 možnosti : Zámek je nefunkční nebo jsem blb...Za případnou radu Vám děkuji...
Asi je pokažený, ale je tam skutečně potřeba? Kdysi jsem si kupoval novou Feldu a pořád mi nutili zámek zpátečky, i pojišťovna škemrala. Vysvětlil jsem jim, že je to zbytečná investice, protože jeho vyřazení je otázka několika vteřin. U některých aut je to horší, protože systém je skrytý, ale zrovna u Feldy, kde je všechno přístupné pod autem (a proto to taky tak trpí) je to nesmysl.
Kdo chce, auto stejně ukradne . A v dnešní době se již nabízí druhá otázka "kdo chce?"
Cihla na spojku a tradá na laně zpátečka nezpátečka. Tím, že se krade na díly, tak zloděj vyřeže gumu čelního okna a do 1 minuty sedí vevnitř s nepoškozeným oknem. Těsnění KO za 300 dá nové.
Funguje jen imobilizér a alarm. V prvním případě je nutné zamontovat vlastní ECU jednotku a immo. Nejvíce času zabere montáž imma, takže se to nedělá. Alarm zase dost řve a dají se sehnat sirény, co řvou i po odpojení od baterky a stačí je dobře uschovat a motorový prostor to není.
Prostě pokud je pěkná, tak přijede náklaďák a naloží ji. Otázkou je, zda se to vyplatí. Asi ne za těch pár šupů. Takto je v hledáčku daleko novější řada luxusních aut a Feldato opravdu není. Ta se krade spíše jen na svezení a amatérsky (hnědočeši).
tak a ted k otázce nejsi blb ,
řešil sem to u tatíkovo feldy a jelikož by to bylo to na komplet rozborku sem se na to vybodnul zatuhne přímo ten mechanismus zámku a nák se mi nenásilně nepodařilo k tomu dostat zkoušel sem to prostříkat jak z vrchu ta z pod auta a pomohlo to jen částečne muselo by se to celý sundat a venku rozebrat a rozchodit a doufat že to pude a na to sem neměl nervy
ale pokud ti to zatlačit de dej zpátečku a at ti z vrchu někdo zkusí zamykat a ty z pod auta koukej jestli ti ten trn se trefí do toho oka jenž je uchyceno na táhle řazení
Obzvláště jsou lahůdkou zarezlé šrouby s trhací hlavou (samosebou utrhlou, takže vraťáky)
No ten zadní silent snadný. Flexa, ubrousit hlavu až na šroub, silent s kovovým mostíkem vypadne i s řazením a pak sikovkama chytit ty trčící kusy šroubů a povolit. Mě poprvé pomohlo až nahřátí toho kusu šroubu a zalijí WDčkem. Ono probublalo do závitu a pak to šlo.
Nemám naštěstí ten bazmek s trhacími šrouby, ale normální 6tihranou hlavu šroubu jsem poprvé ve spěchu nechtěně utrhnul a bylo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.