Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk motoru někdy rány ve výfuku

Od: 18551 odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny.Mám problém s hlučností motoru při volnoběhu .Jak to jde do otáček přijde jakoby zklidnění,ale zase občas to zabublá nebo buchne výfukem.Mohl by za to tlumič hned za katalyzátorem? Když je tam asi 6 let? Díky za odpovědi Lacin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

novada*
hodnocení

0x

Co je to za auto? - neni někde netěsnost výfuku? třeba ve spoji

20166
hodnocení

vw vento 1.8 cl

novada*

Mam Favorita a rozsypal se mi výfuk. Na odpis (ten výfuk samozřejmě, ne auto :D ) a než jsem ho vyměnil za nový, tak to střílelo při jízdě z kopce. Dělalo to celkem rachot, zjistil jsem že tam zhořel ten kroužek co je v pružným spoji. Dal jsem ho tam. Nedělalo to rachot ale střílelo to takový pf pf pf - jak když člověk přejíždí nákupní tašku :D takový prostě pf. Pak jsem koupil polský výfuk (Polmostrów). Hezky zpracovaný, kvalitní kousek a za malý peníz, držáky byly na svém místě, nic jsem nemusel doohýbat. Udělal jsem to, komplet výměna vč. předního dílu, nový těsnící kroužky. Zas to valilo okolo tý zapráskaný drátěnky, dal jsem tam Bosal cement na výfuky - dva dny to vydrželo a zase to střílí - ale potichu. Takže budu milou trubku řezat a dám tam vlnovec. Z toho vyplývá, že si to člověk musí dát na zvedák, zacpat třeba rukou/hadrou rouru ven a poslouchat, jestli to někde nevalí kolem trubky. Může být i rozsypaný vnitřek výfuku. Hlavně ty spoje omrknout no.

doplněno 06.07.14 17:36:

Pokud bude OK - tak bych hledal chybu v motoru, jestli třeba nejde palivo do výfuku a následně to střílí. Jednou se mi stalo, že jsem měl auto před garáží, a studený a nastartovaný na sytič a zavíral jsem vrata a vylítla z toho taková liška a rána, že sem se málem posral :D

hodnocení

0x

Toto je jiný případ,ale nechci zakládat nové téma. Po nastartování je zvuk motoru (za studena) chraplavý, jak nějaký harlej (felicia 1.6MPI)Po mírném zahřátí se zvuk srovná.Nejdříve jsem si myslel,že bude někde děravý výfuk,ale to by dělalo pořád.Ale třeba druhý den,je vše OK hned při startu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]