Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání a divné zvuky při zatáčení volantem

Od: nicicz odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

mám dotaz. na mém autě (Fabia I 1.2HTP (40kW)) jsem si dnes všiml divných zvuků při zatáčení a otáčení volantu... je to zvuk jak kdyby někdo mírně pobubnovával na bubínek (stylově dá se říct něco jako "pum pum dum dum" )

dělá to do obou směrů otáčení a po celkové ose (až ke konci rozmezí otočení volantu)

nemá někdo smysluplnou radu nebo odpověď o co může jít?

nedávno mi automechanik řekl že začíná být servořízení jaksi horší ale že to ještě vydrží

a druhá věc které jsem si všiml já je že mi ubyla ta čevená kapalina v té baňce nalevo v motoru. je přesně na rysce MIN.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tu kapalinu dolij na max, je tam napsane velkym co to je za kapalina a to dum dum dum pum pum pum bych videl bud bordel nebo odchazi horni ulozeni tlumice. Proste to pri otaceni lupe.
erikch*
...horní uloženi tlumiče se nechá velmi jednoduše i laicky poznat při zvednuté přední nápravě si budete ručně kolem sam otáčet a chod rejdu po oblouku musí byt zcela plynuly-ve chvíli kdy kolo jakoby poškodí,je to jasný...štaci i. nepatrný "zadrhel"...

au1
hodnocení

0x

no tak jste si na otázku odpověděl sám :) někudy vám teče kapalina serva, tak ji dolijte do maxima, a pak uvidíte, jak rychle bude mizet. nakonec se netěsnost bude zhoršovat, takže kontrola těsnosti systému serva vás nemine. je tu celkem reálná šance, že netěsní servopumpa

Servo kapalina je pane uplne nekde jinde... To je normal voda na chlazeni auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]