Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska jsem složil zkoušku na profesák a mám i C+E, poradil byste někdo jaká je nejlepší a nejlépe placená práce pro řidiče? Uvažuji, ještě o školení ADR, slyšel jsem, že ty co jezdí ADR jezdí za úplně jiné peníze, nebo byste poradily ještě jiné školení, například na autojeřáb? Jací řidiči jsou nejelépe placení a kolik lze vydělat? Díky
Přistupuješ k tomu blbě. To se pozná tak, že chceš hned nejlépe placenou práci. V první řadě tě musí řidičské řemeslo bavit. Ale vzhledem k tomu, že dneska má řidičák každej, kdo má do prdele díru a že vzali i úplné debily na zodpovědnou šoférskou práci, je možné že tě vezmou kamkoli... Neber si to osobně.
Je to tak, šoféřina není žádné řemeslo. A léty za volantem ztrácí člověk původní kvalifikaci a když z nějakého důvodu nebude moci jednou za volant, může akorát k lopatě. Z vlastní životní zkušenosti tvrdím, že je lepší ta auta znát zevnitř z vnitřností jako mechanik, než zvenčí jako šofér.
Já sem teď čerstvě absolvoval školení Profesní způsobilosti pro řidiče "profesák" a je toho opravdu hodně co musí řidič znát a většina věcí se netýká řízení, ale spíše legislativy, je toho opravdu spousta. Ale máš pravdu, že to není takové řemeslo jako je třeba automechaničina, ale za volantem je to mnohem zábavnější, než se v tom autě hrabat.
Za volantem je to zábavné, když mohu jet kam chci a s kým chci a nikdo mi nevelí. Jako zaměstnání se z toho časem stane rutinní nádeničina. Za vyzkoušení to ale stojí, také jsem tou cestou prošel. Za nějaký rok mi dáš možná za pravdu. Já jsem na to zamlada přišel po půl roce. A dobře jsem udělal. Svého času po plyšáku jsem měl i menší autodopravu. Sehnat tehdy dobrého šoféra byl ale malý zázrak. Často jsem i zaskakoval když mi řidič vypadl. Přestože rád řídím vše co má kola, byl to pro mne vždy obrovský opruz. Dnes je to tedy díky EU alespoň jednodužší tím, že odpadly fronty, i vícedenní na hranicích. Před časem jsem si to ovšem se zbožím zopakoval na německo-švýcarské hranici.
Myslím si, že mě to bude hodně bavit, to že má dnes každý řidičák na kamion (C+E) si teda nemyslím, spíše je to naopak a těchto řidičů bude čím dál více ubývat, samozřejmě, že chci dobře placenou práci, ale hlavně teď mám 1 měsíc čas, než mi vydají nový řidičák C+E a digi kartu, takže přemýšlím jaké další školení bych absolvoval, když na to mám čas a tím školením zároveň zvýším svojí šanci na přijetí do nějaké firmy.
tesnost,
myslíte si že zaměstnavatel Vám, jako novopečenému řidiči, Vám přidělí tu cituji Vás..nejlepší a nejlépe placená práce...
Vždyť Vám svěří auto za několik milionu...
Na ADeRce jsou lépe placení, ale ne vždy..
doplněno 09.07.14 12:50:Před chvíli jsem jel přes Litomyšl a firma Šmídl stále přibírá řidiče..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.