Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stání na vyhrazeném parkovišti

Od: danys* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes jsem byl obeslán magistrátem jako provozovatel vozidla k zaplacení pokuty za stání na vyhrazeném parkovišti. Stál jsem na parkovišti, na které se vejde zhruba 15 aut, místa k parkování ani vyhrazená místa zde vyznačena vodorovným značením nejsou. Pouze před parkovištěm je svislá dopravní značka, s tím, že 8 park. míst je vyhrazeno.

Zajímalo by mě, jestli má smysl se pouštět do správního řízení nebo je lepší zaplatit. Dle mého názoru, jsem přestupek nespáchal, pokud bych jej spáchal, nemám problém to přiznat a zaplatit.

děkuji za Vaše názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hdu
hodnocení

0x

Vy jste neměl lístek za stěračem?

danys*
hodnocení

jaký lístek? myslíte výzvu majiteli vozidla? Ne, neměl, rovnou mě oznámili jako majitele vozidla na magistrát.

karlos1
hodnocení

0x

Jestli to přišlo z magistrátu, tak už to do správka šlo (alespoň si to myslím, jak jinak by se to dělalo). Pokud by to bylo od městské policie, tak potom se to dá ještě nějak slušně domluvit, aby to nešlo do správka. Co se týče lístku za stěračem, to je irelevantní, mohl odlétnout, někdo ho sebrat apod. Tak jak to popisujete je to asi OK, záleží kdo byl na místě, chtěl bych vidět fotku a kde jsou přesně vyhrazená ty místa. Osobně bych si přímo pod takovou značku nestoupnul, ale někde z boku bych to viděl OK. Jestli se nepletu, platnost svislé dopravní značky ohledně vyhrazeného stání musí být doplněna i vodorovnou (viz. např. vyhrazená stání pro TP/ZTP). Nebo se pletu?

danys*
hodnocení

děkuji za reakci, jak jsem již uvedl, výzvu za stěrač jsem nedostal, pokud ano, určitě bych se nevymlouval, že ulétl apod..:)

nestál jsem hned za značkou, ale až na posledním možném stání za značkou a vedle mě, těch 8 aut by se v pohodě ještě vešlo.

S tou platností svislé dopravní značky ohledně vyhr. stání máme stejný názor, proto se ptám..:)

doplněno 04.07.14 15:52:

jinak na protější straně parkoviště bylo dalších zhruba 6 míst k parkování.

hodnocení

0x

Podle mého názoru je tam dodatková tabulka oznamující, že všech 8 parkovacích míst je vyhrazeno. I kdyby se tam vešlo ještě dalších třeba 10 aut, tak tam bez povolení nemá nikdo co dělat. Prostě chtějí, aby tam parkovalo jen 8 aut. Obávám se, že budou na Magistrátě takto argumentovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]