Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám dotaz proč se u aut vymněnuje nejvíce poslední díl.Třeba ten první co je za katalyzátorem přežije i tři výmněny právě toho koncovýho.V kvalitě to není jsou od jednoho výrobce.Děkuji Vladimír
Všiml jsi si někdy že ti z výfuku kape voda?. To je ono. V prvním a prostředním díle výfuku mají ty plyny ještě moc vysokou teplotu a voda je v plynném skupenství a nekondenzuje,v posledním dílu výfuku už teplota spalin klesne natolik že se voda začne srážet na stěnách a výfuk v podstatě vyrezne zevnitř
To že je ve výfuku voda není závada,jednou za mnou přijel kamarád že má asi prasklé těsnění pod hlavou že mu z výfuku kape voda voda se tam dostává vzdušnou vlhkostí
Asi tak. Z tohoto důvodu je naprosto zbytečné snažení některých kutilů si výfuk natírat či jinak povrchově upravovat, poněvadž koroduje ale hlavně reziví zevnitř. On se ten poslední díl jízdou zahřeje, ale až po čase.
Proto se navrtává cca 3mm dírka v nejnižší části tlumiče.
doplněno 04.07.14 21:58:To Ernie- ano ,ale prodlouží to prý životnost na dvojnásobek původní !Nevím nemám zkušenost,osobně jsem si koupil na aukru ten nejlevnější (trubku od katu + tlumič a spojovací material a závěsy ) za "hubičku" mám to na autě 3 rokem a zatím OK takže za pár let? Uvidím jak dlouho a zda pomůže!Pkd ještě nude tato poradna tak sem pak písnu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.