Nejste přihlášen/a.
Dobry, den.
Stala se mi "menší nehoda" jel jsem po hlavní silnici ve městě, odbočoval jsem vpravo, ale najednou mi vběhla pod kola kočka, jak jsem se lekl, tak jsem strhnul volant zpátky do leva. V tu chvíli mně předjíždělo auto. Řidič předjížděcího auta se zřejmě lekl a napálil to do značky, bohužel jsem zpanikařil a od místa nehody ujel, na mém autě žádná způsobená škoda nebyla. Jaký mi hrozí trest?
Té kočky bych se držel jako líště. to ano. Ale v žádném případě bych se nešel udat. Poněvadž to by nebyla polehčující okolnost, naopak přitěžující. Víte, že jste ujel od nehody... Oni policajti při vyšetřování jsou rádi, když jim lidi ulehčujou práci, víme? Takže by vám to naložili s plnou parádou. Nebo si myslíte že by si řekli-chudák chlap, trápí ho svědomí, budem na něj hodní? Hehehe Počkal bych, jak to dopadne a kdyby mi zaklepali na dveře, o ničem jiném než o kočce nevím. Museli by dokázat, že jsem o předjížděném věděl, což je vzhledem k situaci (řešení nenadálé dopravní situace, slepý úhel zrcátek) pravděpodobné, že jsem předjížděného nemusel vůbec vidět.
Já tady netvrdím, že je správné ujet od nehody. Já tady obhajuju to, co je už následek. Já jsem u nehody asistoval a to jsem na tom nebyl absolutně zainteresován. V demokratické společnosti má každý právo hájit se, jak uzná za vhodné.
ernie,
V demokratické společnosti má každý právo hájit se, jak uzná za vhodné
souhlasím a ještě doplním, že by ho neměl nikdo nazývat hanlivě...ale to se právě v demokracii může, ale nemělo...
Jednou jste od nehody ujel, dodatečná lítost a probuzení již nevrátí skutek. Vy se dobrovolně přiznáváte, že jste ujel, proto Vám hrozí sankce
bloková 1000Kč, ve správním řízení 2500-5000.
To že jste způsobil dopravní nehodu by se řešilo jiným §, tam můžete přijít o papíry ihned a pokuty...ale to spekuji, páč nevím co se stalo.
Buď se přiznáte, nebo budete tvrdit, že o ničem nevíte...to je jen na Vás a na ašem svědomí.
Hezký víkend.
Jaký vám hrozí trest se nedá říci, protože nevíme, k jakému zranění došlo ve druhém vozidle a jakou škodu jste způsobil. Minimálně hrozí neposkytnutí první pomoci, ujetí od dopravní nehody. Pokud bude pracovní nechopnost u někoho z posádky druhého vozidla větší jak týden, pak jde o trestný čin. K tomu si přičtěte způsobenou škodu, ušlý zisk u případného podnikatele ve druhém vozidlu atd. Vy jste nespanikařil náhodně, vy jste prostě je lump.
Děkuji všem za odpovědi, přemýšlel jsem, že bych se šel udat, ale rozmyslel jsem si to, jak tady nekteří z Vás psali, stejně by to nepomohlo, teď už se jenom modlím, aby tam nebyly žádné kamery!
Ještě bych se chtěl zeptat, kdy by u mě klepali policisté na dveře? Je to individuální, nebo je to ještě v ten den nehody?
Pomohlo by to poškozenému - pokud jste viník tak by škoda šla z povinného ručení. Pokud nemá havarijku a vás nenajdou, tak má smůlu a zacáluje to ze svého, navíc klidně může dostat flastr že nezvládl řízení. Drcnutí do značky bude tak 30 tisíc - nárazník, nějaké to světlo, příčky za nárazníkem, možná chladič, klima... Při větším drcnutí klidně auto do šrotu.
Vám by teď přiznání asi nepomohlo, policie nerozlišuje ujetí od nehody s dodatěčným přiznáním nebo bez (ale měla by, je to zásadní rozdíl). Pokud budete zatloukat "viděl jsem jen kočku té jsem se vyhnul, žádného auta jsem si nevšiml, nic do mne nenarazilo" tak vám to nejspíš projde.
Trochu vás může utěšit, že si za to mohl z větší části sám - leknul se a strhnul řízení. Dobrý řidič by se vyhnul i té značce (pokud bylo místo mezi váma a značkou). Pro příště nic nestrhávat, kvůli kočce můžete zabít lidi okolo i sebe. Jen se vyhnout tak aby auto zůstalo na silnici a nikam nenabouralo (strom, protijedoucí auto, lidi na chodníku...) Samozřejmě neleknout se a reagovat správně vůbec není lehké.
Pokud má autor příspěvku špatné svědomí ohledně poškozeného druhého řidiče, ať si to s ním jde vyřídit sám osobně. Když to naservíruje policajtům, tak zaplatí stejně a ještě dostane flastr.
To Asd - souhlas se závěrem.skrze kočku ,ve snaze se ji hynout způsobit ještě větší škodu nežli jejím přejetím!.Ale sejmout dopravní značku auto nemusí ani poznat, teda pkd je to z rodu těch nových usazených v přišroubované patce-tu urazíte ani nevíte jak a na autě ani stopa!
Zajímalo by mne, kdybyste se zítra v novinách dočetl, že tomu člověku za volantem druhého auta se něco stalo. Co kdyby měl zlomenou ruku a musel by na operaci? Co kdyby mu museli amputovat nohu? Co kdyby zemřel? A pokud se mu "nic nestalo", co když to byl podnikatel na pokraji bankrotu, který teď nemá auto? Nebo jinak - S čím ještě dokážete žít a s čím už ne?
Jak ale v desetině sekundy co má řidič na rozhodnutí poznat, jestli je to pes, kočka, divočák nebo malé dítě co vyběhne mezi auty? Já jsem ve městě pro strhávání, mimo město ať tam vběhne co chce, pokud je to slabší než auto.
V tomto stavu taky doporučuji nepřiznat se. Zastavit jste měl hned a pomoci. Teď už si jen uškodíte.
Děkuji všem, udat se nepudu, jsem řidič teprve krátce, alespon jsem se ponaučil pro příště...
Na internetu jsem se dočetl, že řidič porazil jen značku a nikomu na naštěstí nic nestalo. Díky bohu.
Jaká ponaučení plynou z této dopravní nehody?
1) Vběhne-li Vám náhle nějaké zvíře do cesty, zásadně neuhýbat, jen mírně přibrzdit a děj se vůle Boží !
2) Vybočí-li před Vámi jedoucí auto náhle doleva, neuhýbat prudce, radši ho z boku škrábnout, pak s větší pravděpodobností zastaví a nehoda se bude řešit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.